Επανάσταση στα φωτοβολταϊκά κύτταρα με στόχο τα ενεργειακά ουδέτερα κτίρια

Επανάσταση στα φωτοβολταϊκά κύτταρα με στόχο τα ενεργειακά ουδέτερα κτίρια

Ο σουηδικός κατασκευαστικός κολοσσός, Skanska, συνεργάστηκε με την πολωνική εταιρεία ηλιακής τεχνολογίας Saule Technologies στην κατασκευή φωτοβολταϊκών κυττάρων περοβσκίτη κατάλληλων για χρήση σε εμπορικές κατασκευές.

Η Saule Technologies, η οποία αναπτύσσει τις ημιδιαφανείς ηλιακές κυψέλες περοβσκίτη από το 2014, χρησιμοποιεί τεχνολογία μελάνης για την εκτύπωση ηλιακών κυττάρων σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα απαιτείται για την κάλυψη ενός ολόκληρου κτιρίου. Η Skanska έχει λάβει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη χρήση των ηλιακών κυττάρων της Saule Technologies σε προσόψεις κτιρίων και φράγματα ηχοπροστασίας σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες. Θα ξεκινήσει καλύπτοντας κτίρια γραφείων στην Πολωνία με τα ημιδιαφανή ηλιακά κύτταρα σε μια προσπάθεια που έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο και να επιταχύνει την μετατροπή κτιρίων σε ενεργειακά ουδέτερες κατασκευές.

Νέες ευκαιρίες για τις κατασκευαστικές εταιρείες

«Τα ηλιακά κύτταρα περοβσκίτη προσφέρουν νέες ευκαιρίες σε αρχιτέκτονες και κατασκευαστικές εταιρείες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια», εξηγεί η Olga Malinkiewicz, συνιδρυτής και CTO της Saule Technologies. «Τα δομικά στοιχεία μας είναι ελαφρύτερα, λεπτότερα και πολύ πιο φιλικά προς το σχεδιασμό από τα πιο δημοφιλή ηλιακά κύτταρα πυριτίου. Μπορούμε να προσαρμόσουμε το σχήμα, το χρώμα και το μέγεθος της μονάδας ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη και να τα εγκαταστήσουμε όπου υπάρχει ελεύθερη περιοχή στο κτίριο. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν είναι ανάγκη να περιορίζεται μόνο στην οροφή η εγκατάστασή τους».

Η τεχνολογία περοβσκίτη θα ενσωματώνεται απευθείας στην πρόσοψη ενός κτιρίου, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την επίτευξη του στόχου των κτιριακών εγκαταστάσεων μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας και μηδενικών εκπομπών άνθρακα, παρέχοντας στους χρήστες χαμηλότερο ενεργειακό κόστος, χαμηλότερα αποτυπώματα άνθρακα και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

(Visited 570 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: