Η προσπάθεια της ENGIE να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ηλεκτροδότησης στην Αφρική

Η προσπάθεια της ENGIE να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ηλεκτροδότησης στην Αφρική

Το συνέδριο της Viva Technology επέστρεψε στο Παρίσι, συγκεντρώνοντας μερικές από τις πιο καινοτόμες εταιρείες ανά τον κόσμο. Στη συνάντηση, η ENGIE, η αφρικανική επιχειρηματική μονάδα της διεθνούς ενεργειακής εταιρείας, παρουσίασε τα τελευταία της έργα και σήμανε τη δέσμευσή της στην αποκεντρωμένη ενέργεια στην Αφρική.

Μια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αποκάλυψε πρόσφατα ότι 600 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στην Αφρική, εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι ενώ τα ποσοστά ηλεκτροδότησης αυξήθηκαν κατά 5% μεταξύ του 2014 και του 2016 σε ολόκληρη την ήπειρο, υπήρχε ακόμη δρόμος για την περιοχή.

Το έργο PowerCorner ξεκίνησε από την ENGIE για την ηλεκτροδότηση αγροτικών περιοχών στην Τανζανία, μέσω βιώσιμων μίνι-πλεγμάτων. Αρχικά ξεκίνησε το 2015 ως σχέδιο επώασης και μέχρι στιγμής έχει εγκαταστήσει 8 μίνι-πλέγματα (4 σε λειτουργία και 4 κατασκευές) και σχεδιάζει να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες τα επόμενα χρόνια.

Ο κύριος μοχλός του έργου είναι η δημιουργία καθαρής και προσιτής ενέργειας για τους αγροτικούς πληθυσμούς στις αναπτυσσόμενες χώρες, χρησιμοποιώντας ψηφιακές λύσεις. Αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής «3D» της ENGIE, μιας αντίδρασης στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η ENGIE θεωρεί ότι η αποκέντρωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα αποτελέσει μια εναλλακτική μέθοδο που θα αυξήσει την πρόσβαση στην ενέργεια και θα συμπληρώσει τη σημερινή διάρθρωση του ενεργειακού δικτύου.

Έχοντας ήδη αποδειχθεί επιτυχές, το έργο PowerCorner θα επεκταθεί σε έναν επιλεγμένο αριθμό χωρών σε ολόκληρη την Αφρική, προκειμένου να παρασχεθεί στις πρόσθετες αγροτικές κοινότητες πρόσβαση σε καθαρή, ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: