Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή το 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή το 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link

Με μοναδική επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τα 600 άτομα, το “8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link “Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας – Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ” & ΕΚΘΕΣΗ Έργου Φορέων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στο Hilton Athens Hotel, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων. Το Συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με την απονομή των Διεθνών «Capital Link CSR Leadership Awards» στους κκ. Χρήστο Χαρπαντίδη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ & Θοδωρή Κυριακού, Πρόεδρο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Το «Capital Link CSR Leadership Award» δίνεται ετησίως σε μία Ελληνική ή/και Διεθνή προσωπικότητα/εταιρεία, για την κοινωνική τους προσφορά και για την εξαιρετική συμβολή τους στην προώθηση της Ελλάδος και του Ελληνικού Πολιτισμού παγκοσμίως.

Η τελετή βράβευσης ξεκίνησε με ομιλία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη.

 O κ. Γιώργος Καμίνης στην ομιλία του τόνισε: Στo πλαίσιo της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και λόγω της ανάγκης σήμερα για συνεργασία, προσπαθήσαμε να φέρουμε κοντά μας τον ιδιωτικό τομέα, τόσο για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους όσο και για την ανάπτυξη της πόλης μας, κάτι που καταφέραμε μέσα από τη διαφάνεια μας αλλά και μέσω του Athens Partnership, ενός φορέα που αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων στην πόλη, και έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να προσελκύσουμε και να αξιοποιήσουμε 15 εκατομμύρια ευρώ από αυτές τις επενδύσεις. Το 2012 ήταν η χειρότερη τουριστική χρονιά λόγω πολλών αθροιστικών άσχημων συνθηκών, αλλά το 2018 έσπασαν τα ρεκόρ των αφίξεων. Δημιουργήθηκε επίσης ένα ψηφιακό συμβούλιο για την πόλη, με πολλές ψηφιακές εταιρείες να συμβάλλουν σημαντικά, και προχωράμε στην ψηφιοποίηση της πόλης, τόσο στις διαδικασίες του δήμου, στη σχέση του δήμου με τους πολίτες, αλλά και ευρύτερα στην προώθηση στην πόλη μιας εκστρατείας ψηφιοποίησης. Πιστεύουμε πως μέσω της ένωσης των δυνάμεων μπορούμε να πετύχουμε οικονομίες κλίμακας, και ιδιαίτερα η Αθήνα δίνει τον τόνο, επομένως αν η Αθήνα δείξει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε, είναι κάτι που θα ακολουθήσει ολόκληρη η χώρα.

Ο κ. Νίκος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link, προλόγισε τους βραβευόμενους στους οποίους απονεμήθηκαν τα βραβεία από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, στο πλαίσιο τιμητικής τελετής.

Βραβείο “2018 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD” Διεθνούς Προσωπικότητας

Ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, θυγατρικής εταιρείας της Philip Morris International, έλαβε το βραβείο από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, ως αναγνώριση της προσήλωσής του στην υπεύθυνη επιχειρηματική ανάπτυξη και την καινοτομία, αλλά και του σημαντικού έργου της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο “2018 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD”, ο κ. Χαρπαντίδης, σημείωσε:  Όσο και να απολαμβάνω τη διάκριση, δεν είναι προσωπική και ανήκει σε ένα σύνολο ανθρώπων στην εταιρεία μας. Ο τίτλος αυτός δεν αφορά μόνο την επιχειρηματικότητα, αλλά και την ευθύνη. Η ευθύνη που πρέπει να δείχνουμε δεν είναι μόνο εταιρική και κοινωνική, αλλά και εθνική, και η προσπάθεια της εταιρείας μας να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα αναγνωρίζεται μέσω αυτής της διάκρισης. Παράγουμε αυτήν την καινοτομία για όλον τον κόσμο και προσπαθούμε να την μοιραζόμαστε με όλους. Στηρίζουμε και προστατεύουμε την καπνοπαραγωγή και θέλουμε να δίνουμε το παράδειγμα για επενδύσεις στη χώρα μας, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας και δείχνοντας το πώς ένα απλό προϊόν μπορεί να φέρει έναν αέρα ανανέωσης και θετικής αλλαγής σε μία αγορά και κοινωνία. Η εταιρεία δημιουργεί μια αξία που μοιράζεται, και αλλάζουμε την ταυτότητα της εταιρείας μας ριζικά, μια αλλαγή που κάνουμε όχι για να ακολουθήσουμε σίγουρα μονοπάτια, αλλά για να ανοίξουμε νέες διαδρομές και να συμπαρασύρουμε την ελληνική κοινωνία και οικονομία να αναπτυχθεί μαζί μας με τη σειρά της. Οι άνθρωποι της εταιρείας είναι αυτοί που δημιουργούν το μέλλον που αφήνουμε πίσω, κάτι που κάνουμε όλοι μας για την εταιρεία και την πατρίδα.

Ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, θυγατρικής εταιρείας της Philip Morris International, από τον Αύγουστο του 2015.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Coca-Cola Hellenic, τo 1997, ως Marketing & Sales Trainee, ενώ μετακινήθηκε στην Παπαστράτος το 2003, ως Export Manager. Τα επόμενα χρόνια, ανέλαβε σειρά θέσεων ευθύνης στα εμπορικά τμήματα της εταιρείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό ― Country Manager Papastratos για τις αγορές της Κύπρου και της Μάλτας (2004 – 2005), Group Brand Manager Papastratos (2006 – 2007), National Sales Manager (2008-2009) και Sales & Distribution Director Papastratos (2010 – 2011).

Την τελευταία τριετία κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης στο επιχειρησιακό κέντρο της Philip Morris International στη Λωζάνη της Ελβετίας, διαδοχικά στα τμήματα Στρατηγικής Πωλήσεων (Global Sales Strategy Director, 2012 – 2013) και Καινοτόμων Προϊόντων (RRPs Commercialization Director, 2014 – 2015).

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου και κατάγεται. Είναι κάτοχος MBA in Economics, όπως και Μ.Α. in Economics, από το Πανεπιστήμιο του Kent (Αγγλία).

Ο κ. Θοδωρής Κυριακού, Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, έλαβε το βραβείο από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, ως αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς και συμβολής του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στη διατήρηση και προωθηση του ελληνικού πολιτισμού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο “2018 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD”, ο κ. Κυριακού, σημείωσε:

“Εμείς στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ ξεκινήσαμε, εμπνευστήκαμε και συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από το παράδειγμα του Ιδρυτή μας, του Μίνου Κυριακού. Εκείνος μας δίδαξε να μην αφήνουμε ποτέ την κοινωνία έξω από τις δραστηριότητές μας. Το DNA μας καθορίστηκε από την προσήλωσή του στην κοινωνία και στον άνθρωπο.

Δεν επενδύσαμε ποτέ στα ΜΜΕ για εξασφάλιση δύναμης κι επιρροής, όπως άλλοι. Επενδύσαμε και επενδύουμε στα ΜΜΕ γιατί αγαπάμε αυτή τη δουλειά και γιατί μας γεμίζει το να προσπαθούμε  να προσφέρουμε στην κοινωνία.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ξεκίνησε πριν από 28 χρόνια με 1 ραδιόφωνο στην Ελλάδα.

Σήμερα, είναι ένας Διεθνής ‘Όμιλος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία.

Απασχολεί άμεσα περισσότερους από 2.500 χιλιάδες εργαζομένους σε 13 χώρες σε 3 ηπείρους.

Τα προγράμματα μας προβάλλονται σε πάνω από  85 εκατομμύρια σπίτια μέσω καλωδιακών και δορυφορικών δικτύων και τα sites του Ομίλου μας σημειώνουν πάνω από 500 εκατομμύρια επισκέψεις σε ετήσια βάση.

Οι εταιρίες στις οποίες έχουμε επενδύσει, σήμερα, δραστηριοποιούνται σε πάνω από 40 χώρες. Ακόμα έχουμε επενδύσει σε πρωτοποριακές εταιρείες όπως το Facebook, το Twitter, και το Spotify, όταν ακόμα ήταν στα πρώτα βήματά τους.

Συμμετέχουμε σε εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικού περιεχομένου στο Hollywood, όπως η Propagate και η Imagine Entertainment, που έχουν στο ενεργητικό τους ταινίες που έχουν τιμηθεί με βραβεία Όσκαρ όπως το ‘Απόλλων 13’, ο ‘Κώδικας Ντα Βίντσι’ με τον Tom Hanks και το “Beautiful Mind” με τον Russell Crowe και πολλές άλλες.

Αλλά, όσο μεγαλώνει ο Όμιλός μας και αυξάνεται το κοινό μας, τόσο μεγαλώνει και η ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία.

Μία ευθύνη που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν.

Εκτός όμως της Έμμεσης Προσφοράς, βρίσκουμε  μεγάλη ηθική ικανοποίηση στο να προσπαθούμε να συνδέουμε τα θέματα που παρουσιάζουμε με πράξεις άμεσης κοινωνικής υποστήριξης, ώστε να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να προσφέρει μαζί μας σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, οι άνθρωποι του Antenna έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένες εκπομπές που ασχολούνται αποκλειστικά με την ανάδειξη ανθρωπιστικών οργανισμών και φορέων. Σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε μεταδώσει περισσότερες από 1800 τέτοιες εκπομπές, υποστηρίζοντας πάνω από 700 φορείς και παράλληλα έχουμε οργανώσει πάνω από 400 άμεσες δράσεις προσφοράς.

Η αποψινή σας βράβευση είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμάς και θέτει τον πήχη της προσφοράς ακόμη ψηλότερα.

Εκ μέρους όλης της οικογένειας του ΑΝΤΕΝΝΑ, σας ευχαριστώ θερμά.

Ο κ. Θοδωρής Μ. Κυριακού είναι μέτοχος και Πρόεδρος στην “K Group”, τον Όμιλο εταιριών που ανήκει στην Οικογένεια Κυριακού, και περιλαμβάνει μία ναυτιλιακή επιχείρηση με μεγάλη οικογενειακή παράδοση και παγκόσμια δραστηριότητα, τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, έναν διεθνή Όμιλο Μέσων Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας κι άλλες επενδύσεις.

O Θοδωρής Κυριακού έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, προσδίδοντάς του μοναδική αξία μέσω οικονομικής πειθαρχίας και επενδυτικής διορατικότητας. Σήμερα ο Όμιλος ANTENNA δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία με επενδύσεις στην ελεύθερη και συνδρομητική τηλεόραση, τα ψηφιακά Media, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις τηλεοπτικές παραγωγές, το ραδιόφωνο και τη μουσική βιομηχανία.

Επίσης, ίδρυσε το Kyriakou Family Office στο Λονδίνο, όπου μια εξειδικευμένη επενδυτική ομάδα, διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο επενδύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ επένδυσε, στις εταιρείες Facebook, Twitter και Spotify, από το ξεκίνημά τους, πολύ προτού γίνουν γνωστές στο ευρύτερο κοινό.

Είναι αριστούχος απόφοιτος του Georgetown University με πτυχία στο International Business και Physics και βραβευμένος με το Treado Medal for Physics.

Ο Θοδωρής Μ. Κυριακού είναι μέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της παγκόσμιας επενδυτικής τράπεζας Raine Holdings, με έδρα τη Νέα Υόρκη, που επικεντρώνεται στους κλάδους της τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών. Η Raine Holdings, στην οποία ο όμιλος Antenna είναι σημαντικός επενδυτής, διαχειρίζεται τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Raine Partners και Raine Venture Partners, που επενδύουν στις νέες τεχνολογίες, στα media, στη ψυχαγωγία, και στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Επιπλέον, ο Θοδωρής Μ. Κυριακού είναι μέλος του Advisory Board of Cambridge University’s Center for International Business & Management (CIBAM) και μέλος του Business Advisory Council of the MBA International Program στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επίσης, είναι πιλότος ελικοπτέρων και αεροπλάνων.

Ο Θοδωρής Μ. Κυριακού γεννήθηκε το 1974. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Μπιθαρά και έχουν μία κόρη, τη Σοφιάννα.

από αριστερά προς τα δεξιά: κα. Όλγα Μπορνόζη, Διευθύνουσα Σύμβουλος – Capital Link, κ. Θοδωρής Κυριακού, Πρόεδρος – Όμιλος  ΑΝΤΕΝΝΑ, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, θυγατρικής εταιρείας της Philip Morris International, κ. Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νίκος Μπορνόζης, Πρόεδρος – Capital Link

 ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ:

Υπό την αιγίδα: του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων

Με την υποστήριξη: της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων)

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου:

http://csringreece.gr/forum/2018/index.php

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ CAPITAL LINK

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Όσλο, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication) παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στο τομέα των χρηματοοικονομικών επικοινωνιών και των επιχειρήσεων με στρατηγική εστίαση στους τομείς της ναυτιλίας, των εμπορευμάτων και της ενέργειας, των MLP, των Closed_End Funds καθώς και των ETF. Η Capital Link είναι μέλος του Baltic Exchange και συνεργάζεται στενά με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το NASDAQ και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς και με σημαντικούς διεθνείς και παγκόσμιους οργανισμούς του κλάδου, εστιάζοντας στους κύριους τομείς της δραστηριότητος της.

Η Capital Link έχει ηγετική θέση διεθνώς στον τομέα των  Investor Relations όσον αφορά  τη ναυτιλία συνεργαζόμενη με 25 ναυτιλιακές εταιρίες εισηγμένες στα δύο Αμερικανικά Χρηματιστήρια, και τα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και Μιλάνου. H Capital Link διοργανώνει ετησίως μία σειρά δεκατεσσάρων Συνεδρίων στη Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Αθήνα, Λεμεσό, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, και από φέτος και στο Τόκυο, που αφορούν στους κύριους τομείς δραστηριότητάς της. Οκτώ από τα Συνέδρια αυτά επικεντρώνονται στον ναυτιλιακό τομέα. Τα Συνέδρια της Capital Link προσελκύουν την ελίτ των οικονομικών, επενδυτικών και ναυτιλιακών κοινοτήτων και παρέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πληροφοριακού περιεχομένου, ευκαιριών μάρκετινγκ και δικτύωσης. Τέλος, διατηρεί εξειδικευμένη ιστοσελίδα  ναυτιλίας με πληροφορίες για το σύνολο των ναυτιλιακών εισηγμένων εταιριών σε Αμερική και Αγγλία (www.capitallinkshipping.com).

Από τον Ιανουάριο του 2011, η Capital Link επέκτεινε τις δραστηριότητες της στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δημιουργώντας το δίγλωσσο portal www.csringreece.gr, μία πρωτοποριακή ιστοσελίδα η οποία  γεφυρώνει την επικοινωνία μεταξύ των εταιριών και των φορέων που εκπροσωπούν τη Κοινωνία. Αποτελεί μία συγκεντρωτική πηγή ενημέρωσης όλων των νέων που αφορούν στο χώρο της ΕΚΕ και δίνει βήμα και φωνή σε Συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Φέτος πραγματοποιείται το 8ο κατά σειρά ετήσιο Συνέδριο ΕΚΕ.

Παράλληλα, η Capital Link δημιούργησε το αγγλικό portal www.maritimecsr.com το οποίο παρουσιάζει τις ενέργειες καθώς και τους κανονισμούς ΕΚΕ που ισχύουν στο χώρο της Ναυτιλίας σε διεθνές επίπεδο με σκοπό να λειτουργήσει ως συγκεντρωτική πηγή ενημέρωσης και πληροφοριών για τα θέματα της ΕΚΕ σ’ ένα ευρύ ναυτιλιακό κοινό. Επιπλέον η Capital Link  διοργανώνει στο Λονδίνο το Ετήσιο Ναυτιλιακό και Offshore Συνέδριο. Το 8ο Ετήσιο Operational Excellence in Shipping – Best Industry Practices Forum έχει προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου 2018, στην Αθήνα.

Εκτός από τα συνέδρια, η Capital Link διοργανώνει Webinars με έμφαση σε επενδυτικές στρατηγικές, σε διάφορους τομείς και  κρίσιμα θέματα ενδιαφέροντος για την επενδυτική κοινότητα και εταιρικές παρουσιάσεις. Η παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ της Capital Link ενισχύει την προβολή και την εμβέλεια αυτών των γεγονότων σε παγκόσμια κλίμακα, με διάρκεια  πέραν της ημερομηνίας κατά την οποία πραγματοποιείται το κάθε γεγονός, καθιστώντας ένα συνεχές σημείο αναφοράς για τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Οι προσπάθειες και η συμβολή της Capital Link έχουν αναγνωριστεί το 2011 από τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία Lloyds’s List, το 2012, το 2013 από το περιοδικό InterContinental Finance, το 2016 από το περιοδικό Wealth & Finance. Επίσης, το 2016, από το Propeller Club και το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο AHI στην Washington.

(Visited 127 times, 1 visits today)

Ετικέτες:

Γραφτείτε στο newsletter μας: