ΣΥΔΕΣΥΣ: Νέα πρωτιά στην αύξηση του ρυθμού ανακύκλωσης συσσωρευτών

ΣΥΔΕΣΥΣ: Νέα πρωτιά στην αύξηση του ρυθμού ανακύκλωσης συσσωρευτών

Συνεχίζεται, για 2η συνεχή χρονιά, η ανοδική πορεία για το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΣΥΔΕΣΥΣ και φυσικά για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας από τα άκρως επικίνδυνα απόβλητα των αποβλήτων συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας.

Το ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ πιστό στην περιβαλλοντική συνείδηση εμφανίζει νέα  αύξηση ποσοτήτων που οδηγήθηκαν προς αξιοποίηση μέσω της  εναλλακτικής διαχείρισης και το 2017. Ειδικότερα :

  1. Αύξηση κατά 170% στη διαχείριση των συσσωρευτών νικελίου – καδμίου, έναντι του 2016. Αντίστοιχη αύξηση κατά 77% υπήρξε και το έτος 2015. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο απόβλητο έχει δυσανάλογο διαχειριστικό κόστος έναντι των εισφορών των υπόχρεων που αποδίδονται στο Σύστημα.
  2. Αύξηση κατά 16% στη διαχείριση των συσσωρευτών μολύβδου – οξέος, έναντι του 2016. Το Σύστημα χαίρει της εκτίμησης των συνεργατών του, κάτι το οποίο προκύπτει εμπράκτως από την αύξηση της καταγραφής των ποσοτήτων του συστήματος κατά 177% το 2016 έναντι του 2015. Η δε ανοδική του πορεία συνεχίσθηκε και το 2017.

Ο οργανωτικός και ρυθμιστικός ρόλος του ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ ενισχύθηκε με ταυτόχρονη βελτιστοποίηση του λειτουργικού του αποτελέσματος κατά 53% έναντι του 2016.

Το ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία κλείνοντας ακόμη έναν χρόνο σημαντικού έργου προσφοράς στην κυκλική οικονομία, στην προστασία του Περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

Βασικός σκοπός του Συστήματος παραμένει η αποτελεσματική συνεργασία με όλους τους συντελεστές της εναλλακτικής διαχείρισης, προς επίτευξη των εθνικών στόχων.

Παράλληλα το Σύστημα ενισχύει την κυκλική οικονομία και εξοικονομεί πρώτες ύλες και ενέργεια, συμβάλλοντας στην αύξηση του ποσοστού ανάκτησης και αξιοποίησης των χρησιμοποιημένων συσσωρευτών καθώς επίσης και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για τα οφέλη της εναλλακτικής διαχείρισης.

«Δουλέψαμε σκληρά, συλλογικά και παρά τις αντίξοες συνθήκες το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Με την υπομονή και την επιμονή μας το ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ παραμένει πρώτο για 2η συνεχή χρονιά, στη διαχείριση των αποβλήτων συσσωρευτών οχημάτων και βιομηχανίας, με ταυτόχρονη μείωση του λειτουργικού μας κόστους», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ κος Λουκάς Χριστοδούλου.

 Το ΣΣΕΔ ΣΥΔΕΣΥΣ αποτελεί το Σύστημα που εγγυάται την εναλλακτική διαχείριση μακριά από στρεβλώσεις που μπορούν να προκληθούν από την ανακύκλωση ενός αποβλήτου με χρηματιστηριακή αξία.

(Visited 172 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: