Το WorldGBC καλεί τους ηγέτες των κατασκευαστικών να συμμετάσχουν στη δέσμευση “Net Zero Carbon Buildings”

Το WorldGBC καλεί τους ηγέτες των κατασκευαστικών να συμμετάσχουν στη δέσμευση “Net Zero Carbon Buildings”

Το World Green Building Council (WorldGBC) ξεκίνησε μια νέα δέσμευση για τα κτίρια Net Zero Carbon και κάλεσε τους ηγέτες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών, να προσχωρήσουν ως υπογράφοντες.

Η Net Zero Carbon Buildings Commitment προκαλεί τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν προηγμένες κλιματικές ενέργειες, θέτοντας φιλόδοξους στόχους για την εξάλειψη των λειτουργικών εκπομπών άνθρακα από τα χαρτοφυλάκια κατασκευής τους μέχρι το 2030, προκειμένου να επιτευχθεί η φιλοδοξία της συμφωνίας των Παρισίων, να παραμείνουν δηλαδή κάτω από 2 βαθμούς της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Οι υπογράφοντες τη δέσμευση θα παρακολουθούν, θα επαληθεύουν και θα αναφέρουν δημοσίως τις μετρήσεις απόδοσης κτιρίων με έμφαση στη χρήση ενέργειας και τις σχετικές εκπομπές. Επίσης, θα συνηγορήσουν, ώστε σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού τους, όλοι οι προμηθευτές και εταίροι να ακολουθήσουν τη δική τους δέσμευση και να φθάσουν το καθαρό μηδέν μέχρι το 2030.

Η πρόκληση είναι η τελευταία πρωτοβουλία που παρουσιάστηκε πριν από την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα, η οποία πραγματοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο το Σεπτέμβριο, όπου τα κράτη και οι περιφέρειες, οι πόλεις, οι επιχειρήσεις και οι επενδυτές συγκεντρώνονται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την WorldGBC, η Δέσμευση Κτιρίων Net Zero Carbon έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει ριζικά τη βιομηχανία κατασκευών, πρωτοπορώντας σε μια σφαιρική στροφή προς την επιθετική ενεργειακή απόδοση καθώς και προς μια πλήρη αλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το 2015, το 82% της κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια παρείχετο από ορυκτά καύσιμα, ενώ για να τηρηθεί η συμφωνία του Παρισιού, αυτό πρέπει να μειωθεί στο 0%.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, η WorldGBC γιόρτασε τους τρεις πρώτους ιδρυτές της δέσμευσης:

Majid Al Futtaim: πρωτοπόρος στο εμπορικό κέντρο, τους προορισμούς λιανικής και αναψυχής στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (MENA). Η Majid Al Futtaim δεσμεύτηκε να εξαλείψει τις λειτουργικές εκπομπές άνθρακα από όλα τα περιουσιακά της στοιχεία σε 15 χώρες μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 12 εμπορικών κέντρων, 12 ξενοδοχείων και τριών κοινών ζωνών μικτής χρήσης.

Integral Group: μια παγκόσμια εταιρεία μηχανικών που έχει δεσμευτεί για τις εκπομπές μηδενικού πεδίου 1 και 2 έως το 2020 σε όλες τις 15 παγκόσμιες θέσεις γραφείων της και προωθεί ενεργά ευκαιρίες καθαρού μηδέν για κάθε έργο στο οποίο ασχολείται.

Signify: παλαιότερα γνωστή ως φωτισμός Philips. Η Signify είναι ηγέτης στον φωτισμό. Με παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες, η Signify έχει δεσμευτεί για καθαρό μηδενικό άνθρακα για όλα τα κτίρια της, τα οποία σήμερα υπερβαίνουν τα 300.

Από το constructionclimatechallenge.com

(Visited 74 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: