Το ΕΙΑΧ εκπαιδεύει τους υδραλικούς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/02/2010

Σεμινάρια Εγκατάστασης Χάλκινων Υδροροών

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης  Χαλκού στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την εκπαίδευση των επαγγελματιών της Ελλάδας, ξεκίνησε ήδη το πρόγραμμα των σεμιναρίων της τοποθέτησης και εγκατάστασης χάλκινων υδροροών.

Το τμήμα τεχνικής εκπαίδευσης του ΕΙΑΧ, που είναι στελεχωμένο από έμπειρο και  καταρτισμένο προσωπικό, παραδίδει τα μαθήματα στο νέο διαμορφωμένο εκπαιδευτικό χώρο του Ινστιτούτου, που λειτουργεί από 1-1-2010, στην οδό Πειραιώς 252.

Καινοτομία της πρωτοβουλίας του Ινστιτούτου Χαλκού αποτελεί, μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, η απόδοση της Πιστοποίησης των  Τεχνικών τοποθέτησης υδρορροών. Η πιστοποίηση είναι απαραίτητη για την κατοχύρωση των επαγγελματιών στο χώρο τους, αλλά και για την αξιόπιστη κάλυψη της εργασίας τους προς τους πελάτες τους.

Ο κύριος σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, είναι η κατανόηση της τεχνικής της εγκατάστασης χάλκινων υδροροών μέσα στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό περιβάλλον και των τεχνικών λεπτομερειών, τις οποίες ένα στέλεχος καλείται να εφαρμόσει, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις στο πλαίσιο ενός τέτοιου ρόλου σήμερα.

Η διάγνωση των τεχνικών αναγκών των συμμετεχόντων, προηγείται της υλοποίησης των προγραμμάτων. Το επιτελείο του ΕΙΑΧ, επικοινωνεί μαζί τους και καθορίζουν το πρόγραμμα και τη μεθοδολογία. Παράλληλα, μέσα από τα σεμινάρια, πραγματοποιείται και διερεύνηση των αναγκών της αγοράς προκειμένου η εκπαίδευση να είναι περισσότερο στοχευμένη.

Οι υδραυλικοί, με τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα, βελτιώνουν τις ικανότητές τους, για να αντιμετωπίζουν και να διαχειρίζονται τις διάφορες τεχνικές εγκαταστάσεις που προκύπτουν, με αυξημένη αποτελεσματικότητα.

Η κατανόηση της νοοτροπίας των νέων τεχνικών τοποθέτησης χάλκινων υδρορροών και το γεγονός ότι κανένας υδραυλικός δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος στις αυξανόμενες, σε αριθμό και ποιότητα, μεταβολές, αποτελούν βασικούς παράγοντες επιτυχίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Οι υδραυλικοί που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, αυτόματα πιστοποιούνται και μπαίνουν στη λίστα των επαγγελματιών του ΕΙΑΧ ως ειδικοί εγκαταστάτες τοποθέτησης χάλκινων υδρορροών, η οποία διανέμεται δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις  του Ινστιτούτου και επιπλέον θα αναρτηθεί η επαγγελματική τους διεύθυνση με όλα τα τους τα στοιχεία στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Βεργόπουλος, Διευθυντής του ΕΙΑΧ τόνισε: «Η συνεχής εκπαίδευση των υδραυλικών για την εγκατάσταση των χάλκινων υδροροών θεωρείται απαραίτητη για το Ινστιτούτο προς τους υδραυλικούς της ελληνικής αγοράς, προκειμένου να επιβιώσει και να αναπτυχθεί σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις. Στόχος μας είναι, να αναπτυχθεί και να προοδεύσει ο επαγγελματίας υδραυλικός που έχει ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης, και αφορά τόσο σε τεχνικές όσο και σε ειδικές γνώσεις για το χαλκό, καλλιεργώντας παράλληλα το κατάλληλο έδαφος για να δεχτεί τις νέες τεχνοτροπίες».

Το συνεργείο του ΕΙΑΧ ξεκινάει τις πρώτες ενημερωτικές επαφές με το κοινό των υδραυλικών στους κατά τόπους συνεταιρισμούς (ΣΕΥΔΑΠ), οι οποίες για το επόμενο τρίμηνο έχουν προγραμματιστεί ως ακολούθως:

• ΣΕΥΔΑΠ Πετραλώνων   18/22-1-2010
• ΣΕΥΔΑΠ Γλυφάδας   01/05-2-2010
• ΣΕΥΔΑΠ Περιστερίου   16/19-2-2010
• ΣΕΥΔΑΠ Χαλανδρίου   08/12-3-2010
• ΣΕΥΔΑΠ Αγ. Ιωάννη Ρέντη  22/26-3-2010

Για συμμετοχή στα σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο των σεμιναρίων κύριο Β. Πετσούλα στο τηλέφωνο :  6974 404486  .

ΠΡΟΦΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΑΛΚΟΥ
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ) είναι μέλος του European Copper Institute (E.C.I.) που πρωταρχικό σκοπό έχει το σχεδιασμό, το συντονισμό και τη διαχείριση των πόρων για την προώθηση του χαλκού στις Ευρωπαϊκές αγορές.
Επίσης, ανήκει στο Διεθνές Δίκτυο 24 Κέντρων Χαλκού το οποίο χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό International Copper Association (I.C.A.), ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια με σκοπό την προώθηση της χρήσης του χαλκού. Οι δραστηριότητες του I.C.A. υλοποιούνται από περιφερειακά κέντρα χαλκού στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Λατινική Αμερική και την Ασία.
Σκοπός του Ε.Ι.Α.Χ. είναι η υλοποίηση ενός δυναμικού ολοκληρωμένου προγράμματος που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η ενημέρωση αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών, σπουδαστών και τεχνικών εταιριών, η εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη, η επιστημονική καθοδήγηση πάνω σε θέματα που αφορούν στο χαλκό και στα κράματά του, καθώς και η ενθάρρυνση νέων ιδεών για τις εφαρμογές αυτού του μετάλλου.

Σχολιάστε το κείμενο

(απαραίτητο)

(απαραίτητο, δεν δημοσιοποιείται)

 
Building Green Expo
 
Panelc 2010