Προφίλ

Το περιοδικό Building Green εκδίδεται τρεις φορές το χρόνο και παρουσιάζει με αρχιτεκτονική προσέγγιση όλες τις παραμέτρους του Ενεργειακά Αυτόνομου Κτιρίου και του Αστικού Χώρου λειτουργώντας καταλυτικά ως εργαλείο ενημέρωσης για την “πράσινη δόμηση” και τη χρήση των τεχνολογιών για τον άνθρωπο.

Στη σύγχρονη αρχιτεκτονική, τα κτίρια είναι «έξυπνα», ενεργειακά αυτόνομα, έχουν δηλαδή μηδενική ενεργειακή κατανάλωση, διαθέτουν όλους τους απαραίτητους αυτοματισμούς και παράλληλα, είναι κατασκευασμένα με οικολογική «συνείδηση», χρησιμοποιώντας υλικά φιλικά στο περιβάλλον. Σχεδιασμένα με στόχο την άνεση του χρήστη και πλαισιωμένα από έναν σωστά σχεδιασμένο, βιώσιμο Αστικό χώρο, τα κτίρια του σήμερα είναι άκρως λειτουργικά και οικολογικά.

Το περιοδικό  ενημερώνει τους αναγνώστες του για θέματα της επικαιρότητας, νέων τεχνολογιών και προϊόντων, ευρωπαϊκής, διεθνούς και ελληνικής νομοθεσίας. Επιπλέον, δημοσιεύει μελέτες και άρθρα Eλλήνων επιστημόνων και παρουσιάζει έργα και συνεντεύξεις αναγνωρισμένων αρχιτεκτόνων.

Το Building Green έχει αναπτύξει συνεργασίες με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης και τους Αρχιτέκτονες Τοπίου.

Η επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του Building Green παρέχει πλήρη και άμεση ενημέρωση, προβάλλει τα πιο σύγχρονα προϊόντα και παρουσιάζει τις μεγαλύτερες εφαρμογές στον χώρο της Βιοκλιματικής Δόμησης και Διαχείρισης Ενέργειας. Πρόκειται για ένα χώρο ενημέρωσης, προβολής και επικοινωνίας των πλέον ενημερωμένων επαγγελματιών. Το buildinggreen.gr έχει ως στόχο να αποτελέσει πηγή καθημερινής ενημέρωσης για τους επαγγελματίες του χώρου της δόμησης. Αναπτύσσει σχετική θεματολογία και παράλληλα δημιουργεί ένα ευρετήριο εταιρειών και προϊόντων που παρέχουν λύσεις, στα πλαίσια πάντα του πράσινου και ενεργειακά αυτόνομου κτιρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *