Εκδότης

Η  SHAPE LTD  είναι η πλατφόρμα επικοινωνίας και ενημέρωσης των επαγγελματιών που ασχολούνται με την Πράσινη Δόμηση, τη Διαχείριση Ενέργειας, τις Ανανεώσιμες Πηγές αλλά και τη διαχείριση, διαμόρφωση και αναβάθμιση του Αστικού Τοπίου.

Οι δραστηριότητες μας

Building Green Magazine

Το Building Green Magazine εκδίδεται έντυπα σε τριμηνιαία βάση και είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά μέσω ISSU. Μέσα από την ύλη του και τα θέματα που παρουσιάζει γίνεται κοινωνός της σύγχρονης αρχιτεκτονικής αντίληψης των «πράσινων κτιρίων», των κτιρίων που ενσωματώνονται αρμονικά στο περιβάλλον, που εκμεταλλεύονται τη θέση τους στο φυσικό χώρο και αξιοποιούν τις φυσικές ενεργειακές πηγές, εξασφαλίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερη ενεργειακή αυτονομία και σταθερές κλιματολογικές συνθήκες, προσφέροντας στους κατοίκους – χρήστες του ένα απολύτως βιώσιμο περιβάλλον.

Tόσο το «κέλυφος» όσο και η «καρδιά» των σύγχρονων κτιρίων είναι μια σύνθεση από: Δομικά υλικά ενεργειακής απόδοσης, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Συστήματα έξυπνων κτιρίων, Θέρμανση – ψύξη – αερισμό, Εφαρμογές συστημάτων αλουμινίου και μετάλλου, Επενδύσεις τοίχων και προσόψεων, Συστήματα ασφαλείας, Συστήματα τεχνητού φωτισμού, Διαμόρφωση υπαίθριου χώρου. Οι παράμετροι αυτοί βρίσκονται στο άμεσο ενδιαφέρον της ύλης του περιοδικού με αφιερώματα, παρουσιάσεις βιοκλιματικών κατασκευών και ρεπορτάζ αγοράς.

Building Green Expo

Η Building Green Expo είναι η σημαντικότερη εμπορική έκθεση για τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις αλλά και το κοινό που δραστηριοποιείται στο χώρο της αειφόρου ανάπτυξης, των κατασκευών και τις παραμέτρους που η αγορά και η βιομηχανία επηρεάζουν, ενισχύοντας τη σύγχρονη, μακροπρόθεσμη και αειφόρο ανάπτυξη σε σχέση με τις συμβατικές πρακτικές.

Από το 2006, η Building Green Expo συνδέεται αλλά και προωθεί τις B2B και B2C δραστηριότητες στο χώρο των αειφόρων κατασκευών στην Ελλάδα, μέσα από τις διαδραστικές εκδηλώσεις, τις επικοινωνιακές πλατφόρμες και τα αντίστοιχα εργαλεία, τη συνεργασία και  τη δικτύωση, διασυνδέοντας αποτελεσματικά την αγορά με τις επιχειρήσεις.

Building Green Conference

Το Συνέδριο Building Green  είναι το επιστημονικό συνέδριο που περιβάλλει, πληροφορεί και δίνει επαγγελματικό κύρος στην Building Green Expo σχετικά με τις σύγχρονες κατασκευές, την ενέργεια και το περιβάλλον και λαμβάνει χώρα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο συνεδριακό κέντρο.

Mea Awards

Τα Βραβεία Mea είναι ένα νέος διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που καλύπτει όλα τα κτίρια που έχουν ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών στη ζώνη της Μεσογείου.

Αυτός ο διαγωνισμός είναι μια ευκαιρία να παρουσιαστούν και να αναδειχθούν καινοτόμα έργα αειφόρου σχεδιασμού που έχουν κατασκευαστεί γύρω από τη λεκάνη της Μεσογείου, όπου το κλίμα και οικονομικές συνθήκες είναι παρόμοιες για όλη την περιοχή. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχυθεί η ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τον περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο ​​σχεδιασμό, εμπλουτίζοντας την οικολογική και αειφόρα προσέγγιση. Επίσης, αποσκοπεί στην ανάδειξη έργων που ακολουθούν τις αρχές της αειφορίας στην αρχιτεκτονική κυρίως μέσα από παθητικού σχεδιασμού λύσεις, φιλικές προς το περιβάλλον.

Η εφαρμογή των φυσικών συστημάτων και των ήπιων τεχνολογιών είναι πιο ευπρόσδεκτη από εφαρμογές υψηλής απόδοσης, εξίσου σημαντικές αλλά άσκοπο να ισχύσουν σε χώρες οι οποίες δε διαθέτουν τοπικές βιομηχανικές μονάδες, όπως είναι οι περισσότερες από τις μεσογειακές χώρες. Πιο ευπρόσδεκτα είναι τα έργα που ασχολούνται με περιφερειακές πηγές, ενισχύοντας την ατομική ταυτότητα των περιοχών και προωθώντας τη διαφορετικότητα, χαρακτηριστικά  άμεσα συνδεδεμένα με το πνεύμα της οικολογίας. Υπάρχει ανάγκη και ζήτηση για πρωτότυπα και πρωτοποριακά έργα τα οποία βελτιώνουν τα πρότυπα ζωής και έχουν χαμηλή επίδραση στο περιβάλλον, τόσο από οικολογική άποψη όσο και πολιτιστική.

Τα Βραβεία Mea τιμούν τις πιο καινοτόμες και δημιουργικές σχεδιαστικές λύσεις στις ακόλουθες κατηγορίες:

Δημόσια κτίρια / Αστικά κτίρια / Κατοικίες / Πολιτιστικά κτίρια / Χώροι αναψυχής / Εμπορικά κτίρια.

Sun and Shadow Magazine

Το Sun and Shadow Magazine εκδίδεται σε ετήσια βάση. Μέσα από την ύλη του και τα προϊόντα που παρουσιάζει, επιχειρεί να προσεγγίσει τις σύγχρονες κτιριακές κατασκευές, αναδεικνύοντας το ρόλο των νέων τεχνολογιών και των εφαρμογών τους σε όλους τους τομείς της δόμησης και του εξοπλισμού των κτιρίων.

Sun and Shadow Market Guide

Το Sun & Shadow Market Guide είναι το νέο δυναμικό εργαλείο που απαντά στις ανάγκες των καταναλωτών, δημιουργώντας έναν Ετήσιο Ελληνικό Οδηγό Αγοράς για τη Σκίαση και την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Το Sun & Shadow Market Guide φέρνει τον επαγγελματία σε επαφή με τον ιδιώτη και την αγορά καθώς είναι το εξειδικευμένο εγχειρίδιο που δίνει στους καταναλωτές τη γνώση των επαγγελματιών και φέρνει την εξοικονόμηση και την απόδοση σε πρώτο πλάνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *