Σπίτι χαμηλών εκπομπών άνθρακα χτισμένο από αγροτικά απόβλητα

Σπίτι χαμηλών εκπομπών άνθρακα χτισμένο από αγροτικά απόβλητα

Μια επιχείρηση από τη Δανία κατασκεύασε ένα σπίτι από ανακυκλωμένα υλικά από γεωργικά απόβλητα, με σκοπό να δημιουργήσει ένα οικολογικό κτίριο με ελάχιστα αποτυπώματα άνθρακα.

Το σπίτι αυτό βρίσκεται στο Middelfart της Δανίας και ονομάζεται “Biological House”. Κατασκευάστηκε από γρασίδι, άχυρο, θαλάσσια πετρώματα και άλλα φυσικά “υπολείμματα” που διαφορετικά θα είχαν καεί και τα οποία τελικά μεταμορφώθηκαν σε πρώτη ύλη ικανή να φτιάξει ένα σπίτι!

Τα υπολείμματα ντομάτας και ξύλου, για παράδειγμα, μετατράπηκαν σε σύνθετες σανίδες, οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του σπιτιού. Η εταιρεία Een Til Een συνεργάστηκε με μια άλλη τοπική εταιρείας αρχιτεκτονικών πρακτικών, τη GXN. Χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία ψηφιακής παραγωγής για να σχεδιαστεί μια προσαρμόσιμη δομή που να μπορεί να συναρμολογηθεί αλλά και να αποσυναρμολογηθεί γρήγορα και εύκολα – γι’αυτό και το κτίριο χτίστηκε πάνω σε πασσαλοσανίδες αντί για το παραδοσιακό σκυρόδεμα.

Το έργο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με πολλές άλλες εταιρείες, όπως η Deloitte και η Teknologisk Institut, αλλά τελικά το Biological House έγινε πραγματικότητα χάρη στην υποστήριξη του Ταμείου Οικολογικών Κατασκευών του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Δανίας.

Το Biological House στοχεύει να αποτελέσει ένα απτό παράδειγμα για τη χρήση και εφαρμογή νέων προϊόντων βιολογικού χαρακτήρα σε μια ολοκληρωμένη και πλήρως λειτουργική λύση κατοικίας για τη σύγχρονη οικογένεια του 21ου αιώνα.

(Visited 217 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: