Συνέδριο για την προώθηση των μέτρων ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια κτίρια, διοργανώνει το ΚΑΠΕ

Συνέδριο για την προώθηση των μέτρων ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια κτίρια, διοργανώνει το ΚΑΠΕ

Ένα συνέδριο με ευρωπαϊκό χαρακτήρα και προσανατολισμό, για την προώθηση των μέτρων ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια κτίρια, διοργανώνει το ΚΑΠΕ στις 21 Ιουνίου 2018, στο Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PrioritEE, με θέμα «Μέτρα ενεργειακής απόδοσης για δημόσια κτίρια: Ένα εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων για τις περιφερειακές και τις τοπικές Δημόσιες Αρχές».

Εκπρόσωποι από την Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, την Κροατία και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας θα παρουσιάσουν πιλοτικές δράσεις και την εμπειρία των τοπικών αρχών και των αναπτυξιακών εταιρειών σε θέματα ΑΠΕ και ενεργειακής απόδοσης.

Το PrioritEE χρηματοδοτείται από την ΕΕ, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τη Μεσόγειο «Interreg MED programme 2014-2020». Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση των ικανοτήτων χάραξης πολιτικής και στρατηγικού σχεδιασμού των τοπικών και περιφερειακών αρχών σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων σε χώρες της Μεσογείου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπροσώπους Δήμων, Περιφερειών, ενεργειακών κέντρων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, περιβαλλοντικών ενώσεων, αναπτυξιακών εταιρειών, κα. Στη διάρκειά της, θα παρουσιαστούν, εκτός από το έργο PrioritEE και τα αποτελέσματά του, το οριζόντιο έργο MEDNICE, που αφορά σε ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, αλλά και συναφή έργα MED στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα, όπως είναι τα ENERJ, PEGASUS, EduFootprint & TEESCHOOLS, ενώ θα υπογραφούν πρωτόκολλα συνεργασίας ανάμεσα στους εταίρους των έργων.

Η είσοδος στην εκδήλωση, στην οποία θα υπάρχει διερμηνεία, είναι ελεύθερη, αλλά λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων απαιτείται προεγγραφή.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες: ΚΑΠΕ, κα Δήμητρα Μηναδάκη, e-mail: mindaki@cres.gr

(Visited 146 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: