12ο Συνέδριο “Energy Efficiency in Buildings”

12ο Συνέδριο “Energy Efficiency in Buildings”

Το 12ο Συνέδριο Energy Efficiency in Buildings θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 5/4/2024, για την βιωσιμότητα και την ενεργειακή αποδοτικότητα κτιρίων. Στο φετινό συνέδριο θα μιλήσουν ρεαλιστικά για την μη κρατική χρηματοδότηση ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, εμπειρογνώμονες και ειδικοί από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και θα μεταφερθεί τεχνογνωσία και καλές πρακτικές απ’ όλη την Ευρώπη και το κόσμο.

Το μότο του Συνεδρίου του 2024 είναι «Προσαρμογή, Μετριασμός, Απανθρακοποίηση κατά της τοπικής Κλιματικής Αλλαγής: με ποιο κόστος;» και εστιάζει στο mission impossible να χρηματοδοτηθούν πολιτικές και προτάσεις τεχνικών, οικονομικών, επενδυτικών και τεχνολογικών λύσεων ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και των λειτουργιών κτιρίων κάθε χρήσης και κλίμακας, ειδικά του Κτιριακού Αποθέματος, για την επίτευξη ενεργειακής απόδοσης, οικιστικών και μη κτιρίων.

Θα πραγματοποιηθεί ως φυσικό συνέδριο σε χώρο που θα ανακοινωθεί, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024.

Στη φετινή διοργάνωση διερευνούμε την μη κρατική χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων με Αιγίδα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς το the European Mortgage Federation (EMF) & Energy Efficient Mortgages Initiative (EEMI) και θα συζητηθεί η μη συμβατική χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, σε Πάνελ με ευρωπαίους τραπεζίτες, την ΕΕ, την EBRDτο Green Finance Instituteτην Climate Bonds Initiative, το Fund Built by Nature και άλλους Csuite ομιλητές, η δημιουργία Ενεργειακών Ομόλογων της EEMI και εργαλείων καινοτόμου χρηματοδότησης ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, για 1η φορά στην Ελλάδα, και το κοινό μας φέτος είναι εκτός από μηχανικούς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Κτιριακό κλάδο, και  τραπεζίτες, επενδυτές, ΑΕΕΑΠ, Real EstateDevelopers που αναζητούν συγχρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Εκτός από τη καινοτόμο χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και τα σύγχρονα μοντέλα που υλοποιείται, θα μιλήσουμε και για τα αναγκαία μέτρα Προσαρμογής των πόλεων και του δομημένου περιβάλλοντος απέναντι στη Κλιματική Κρίση.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν/παρουσιάσουν

 1. Ο καθ. Μάνθος Σανταμούρης – με φυσική παρουσία στην Αθήνα, για το 1ο Action Plan Climate Change Μitigation στο Ριάντ,  Σ. Αραβία με τίτλο Recent Developments and Progress on Urban Heat Mitigation Technologies
 2. Η καθ. Φοίβη Κουντούρη για την ανάγκη Προσαρμογής και τη Πολιτική Προστασία της ελληνικής επιχειρηματικότητας υπαίθρου και του κτιριακού τομέα
 3. Ο κLuca Bertalot President EMF – ECBC για Housing markets supporting the transition economy & EEM Label leading the market towards a greener futureΤο συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του EMF/ΕΕΜΙ.
 4. Ο κ. James Hooton | Managing Director | Green Finance Institute  θα μιλήσει για τη προσαρμογή του Property Assessment Clean Energy PACE Model the Property Linked Finance tool για την συγκέντρωση ιδιωτικών κεφαλαίων προς τη κατεύθυνση της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων
 5. κSawn Kidney, CEO at Climate Bonds Initiative |Member at EU Platform Sustainable Finance |Member at the Finance Industry Advisory Board of the International Energy Agency (IEA) |  Sustainable Investment Advisory Council Member at UNCTAD, για τη συνεργασία πολιτείαςιδιωτών και φορέων για την αναβάθμιση και βιωσιμότητα των κτιρίων.
 6. Ο κAndrew Knight – RICS για τα πρότυπα αξιολόγησης ακινήτων LEED, ΒREEAM, SITE, WELL, GRESB, RICs standards. Το συνέδριο τελεί και υπό την Αιγίδα RICS.

Kαθώς και κορυφαία case studies όπως:

  1. ο Julian Lipscombe, Διευθυντή της Bennettss Associates για το 1ο κτίριο γραφείων με πιστοποίηση LEED Platinum, καθώς και άλλους για τις πιστοποιήσεις κτιρίων.
  2. το αύριο του Facility Management με τον Andrew Hulbert Vice Chairman – Pareto Facilities Management 
  3. Το πιο βιώσιμο κτίριο στο κόσμο με τον Joost Julshof at PLP Architecture που σχεδίασαν το ΤΕΝ Πύργο. (2) Post | Feed | LinkedIn
  4. Πάνελ όπου εκπρόσωποι φορέων που θα μιλήσουν για τα σχήματα πιστοποίησης, LEED, ΒREEAMSITEWELLGRESBRICs standards
  5. O Mete VarasCEO ME PropTech Initiative, ο“the Fixer” του PropTech στην ΝΑ, Μ. Ανατολή, Ευρασία και Εμιράτα, μιλάει για τη τεχνολογία ακινήτων ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα χαρτοφυλακίων ακινήτων. Εδώ σας προτείνουμε να χορηγήσετε για να μιλήσετε μαζί του για το ESG του Real Estate.
  6. Leon Avigad CEO Brown Hotels που θα μιλήσει για το πώς τα Brown Hotels εντάχθηκαν στο Hilton Curio Collection criteria for hotel sustainability.
  7. #masstimber #construction με τον Dennis Hauer από την Urban Climate Architects  εκπροσώπους της Built by Nature που χρηματοδοτεί frontrunners σαν την UCA, και εταιρίες σαν τη Achmea που χρηματοδοτεί τη κατασκευή με μαζική ξυλεία, για την αύξηση της βιωσιμότητας του χαρτοφυλακίου της.
  8. Μοντέλα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών σε επίπεδο γειτονιάς μέσω Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.
  9. Και άλλα ανεπανάληπτα case studies που εισάγουν νέες τεχνολογίες, μεθοδολογίες και εργαλεία ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, όπως κάνουμε κάθε χρόνο από το εμβληματικό Β2Β συνέδριο στο Κτιριακό Κλάδο από τη Boussias EventsEnergy Efficiency in Buildings. Για το site παρακολουθείστε εδώ

Ισχύουν ειδικές τιμές για Μηχανικούς κάθε ειδικότητας! Προλάβετε το Early Bird που λήγει 1/3.

(Visited 141 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: