Ολοκληρώθηκε ο Ενεργειακός Σχεδιασμός του Δήμου Μυκόνου

Ολοκληρώθηκε ο Ενεργειακός Σχεδιασμός του Δήμου Μυκόνου

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Μυκόνου ο Ενεργειακός Σχεδιασμός, με στόχο την μείωση των εκπομπών CO2 κατά 41% εντός των ορίων του Δήμου, έως το έτος 2030. Ο Ενεργειακός Σχεδιασμός υλοποιήθηκε με την συμμετοχή των φορέων της πόλης και την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας «ΕΠΤΑ Σύμβουλοι-Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων».

Σύμφωνα με την Απογραφή Κατανάλωσης Ενέργειας και Εκπομπών, στο Δήμο Μυκόνου κατά το έτος αναφοράς 2014, εκπέμφθηκαν συνολικά 34.573 τόνοι CO2, από τους οποίους περίπου 25,5% από τον οικιακό τομέα, 17,1% από τον τριτογενή τομέα, 51% από τα ιδιωτικά οχήματα και 6,9% από τα δημοτικά κτίρια & εγκαταστάσεις, οχήματα και τον οδοφωτισμό. Στον Ενεργειακό Σχεδιασμό περιγράφονται οι δράσεις που προγραμματίζει να αναλάβει ο Δήμος για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των δραστηριοτήτων του και την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Παρουσιάζονται, επίσης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και τα εργαλεία χρηματοδότησης των προτάσεων.

Ο Δήμος Μυκόνου, έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο επίτευξης του στόχου μείωσης των εκπομπών CO2, έχοντας δρομολογήσει προμήθεια λαμπτήρων τεχνολογίας LED για τον οδοφωτισμό και έχοντας ήδη εγκαταστήσει εξοπλισμό εξοικονόμησης ενέργειας στις μονάδες αφαλάτωσης. Υψίστης σημασίας θεωρείται η μείωση εκπομπών CO2 που μπορεί να επιτευχθεί στα α) δημοτικά κτίρια & εγκαταστάσεις υποδομών, έως 50%, β) στο δημοτικό φωτισμό, έως 63% και γ) στα δημοτικά οχήματα, έως 39%.

Παράλληλα, από την ανάλυση των δεδομένων φαίνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα έως το έτος 2030 ο Δήμος Μυκόνου να αυξήσει την παραγωγή  από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) κατά 14.500 MWh, εφ’ όσον κατασκευαστούν και λειτουργήσουν οι ιδιωτικές μονάδες ΑΠΕ (αιολικά & φωτοβολταϊκά) που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί και ευοδωθούν οι σχετικές ενέργειες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την περαιτέρω εγκατάσταση ΑΠΕ.

(Visited 109 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: