R+T Turkey 2017 – Ενίσχυση της διεθνούς ταυτότητας της διοργάνωσης

R+T Turkey 2017 – Ενίσχυση της διεθνούς ταυτότητας της διοργάνωσης

Η Κωνσταντινούπολη είναι η ιδανική τοποθεσία για επισκέπτες από την Ανατολική Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Περίπου 5.000 επισκέπτες (2015: 7.021 επισκέπτες) συμμετείχαν στην τρίτη R+T Turkey, τη διεθνή έκθεση για τα ρολά, τις πόρτες και τα συστήματα ηλιοπροστασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από την 1η έως τις 4 Μαρτίου. Παρά την τρέχουσα κατάσταση στην Τουρκία και τη σχετική πτώση των επισκεπτών, η R+T Turkey ενίσχυσε τη θέση της ως διεθνής πλατφόρμα του κλάδου με το 36% των εκθετών της να προέρχονται από το εξωτερικό (2015: 29%).

“Αναμέναμε ότι θα αισθανθούμε και εμείς τον αντίκτυπο της τρέχουσας κατάστασης στην Τουρκία. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μας, η ελκυστικότητα αυτής της επιχειρηματικής θέσης θα συνεχίσει για κάποιο χρονικό διάστημα. Η φιλοδοξία μας για τα επόμενα δύο χρόνια είναι να κάνουμε ακόμα πιο ελκυστικό το «πακέτο» της R+T Turkey και να προσφέρουμε στους επισκέπτες ακόμα περισσότερα”, εξηγεί ο Ulrich Kromer, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Stuttgart.

Ο Α. Cahit Dinçer, Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Τεντοποιών και Βιομηχανικών Κλωστοϋφαντουργιών (TBUD) τονίζει: “Κάθε σύννεφο έχει μία ασημένια επένδυση. Η αγορά θα βρει το δρόμο της. Είμαστε βέβαιοι ότι, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία των εμπορικών εκθέσεων θα συνεχίσει να αυξάνεται. Η διασφάλιση της ποιότητας και η κατάρτιση νέων ταλέντων θα καθορίσουν τα θέματα για τα μέλη μας τα επόμενα χρόνια ».

Αύξηση των διεθνών συμμετοχών από εκθέτες

Από τους 104 εκθέτες, οι εκθέτες από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Εκτός από τους 66 Τούρκους εκθέτες και το κοινό γερμανικό περίπτερο, υπήρξαν επίσης εκθέτριες εταιρίες από το Βέλγιο, την Ιταλία, την Κίνα, την Κορέα και την Ουκρανία.

Ο Steve Choi, Διευθυντής Πωλήσεων της Xera Co. Ltd. (Κορέα), συνοψίζει: “Εκθέτουμε στην R + T Turkey γιατί θέλουμε να συναντήσουμε τους πελάτες μας από τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη. Αυτή τη φορά είχαμε ακόμη και επισκέπτες από την Κιργιζία και τη Γεωργία στο περίπτερο μας, κάτι που ήταν μια θετική έκπληξη για εμάς. Επομένως, η R+T Turkey είναι το πιο κατάλληλο μέρος για να προσεγγίσουμε τους πελάτες μας. ”

Ο Carsten Brüns, Διευθυντής πωλήσεων στη sundrape GmbH (Γερμανία), περιγράφει τη συμμετοχή της εταιρείας του στο γερμανικό περίπτερο ως εξής: «Κατά την άποψή μας, είναι σημαντικό να εκπροσωπούμαστε στην μεγάλη τουρκική αγορά ως εταιρεία, λόγω των πολλών κατασκευαστικών εργασιών που πραγματοποιούνται εδώ. Η Τουρκία είναι επίσης η πύλη προς τον κόσμο – λειτουργούμε επίσης σε όλη την περιοχή, για παράδειγμα στο Ντουμπάι, στο Κουβέιτ και στα άλλα Εμιράτα. Η Τουρκία είναι το ιδανικό κεντρικό σημείο και συμβαδίζουμε απόλυτα με το concept της R+T Turkey.”

Η σημασία των διεθνών επισκεπτών είναι επίσης ένας σημαντικός λόγος για τους Τούρκους εκθέτες να παραστούν στην R+T Turkey. Ο Uğur Çelik, Διευθύνων Σύμβουλος της Semsiye Evi (Τουρκία), αναφέρει τα εξής: “Οι μισοί επισκέπτες ήταν από το εξωτερικό, κυρίως από το Ιράν, το Ντουμπάι, το Λίβανο, την Ελλάδα και τα βαλκανικά κράτη, ενώ μας επισκέφθηκαν και οι Τούρκοι πελάτες μας, ιδιαίτερα από ξενοδοχεία στην τουρκική παράκτια περιοχή. Δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, οι προσδοκίες μας για την εμπορική έκθεση ξεπεράστηκαν κατά πολύ.”

Πειστική ποιότητα επισκεπτών

Η R+T Turkey έχει εδραιωθεί τόσο για τους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες, παρά τη δύσκολη σημερινή κατάσταση: περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες (55%) επισκέφθηκαν ξανά την R+T Turkey ενώ το 88% ήδη σχεδιάζουν να επιστρέψουν το 2019. Οι επισκέπτες εκτιμούν τον σημαντικό αντίκτυπο της εμπορικής έκθεσης στη βιομηχανία: το 81% είναι πεπεισμένο ότι η σημασία της εκδήλωσης θα συνεχίσει να αυξάνεται για τον κλάδο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σταθερά υψηλή ποιότητα των εμπορικών επισκεπτών: το 77% των επισκεπτών είναι διευθυντικά στελέχη ή κατέχουν λειτουργικές θέσεις διαχείρισης στις εταιρείες τους και το 70% συμμετέχει στις αποφάσεις των προμηθειών.

Οι κύριες περιοχές από τις οποίες προήλθαν οι ξένοι επισκέπτες (17%) ήταν η Βόρεια Αφρική (Μαρόκο, Τυνησία), η Μέση Ανατολή (Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανος) και η Ανατολική Ευρώπη (Ρουμανία, Ουκρανία, Βουλγαρία).

RT_Turkey_17_P_002

Η ποιότητα των επισκεπτών στην R+T Turkey εξακολουθεί να είναι υψηλή – με το 77% να κατέχει εκτελεστική και διοικητικά καθήκοντα ή λειτουργικές θέσεις διαχείρισης στις επιχειρήσεις τους.

RT_Turkey_17_P_003

Ένα πολύ σημαντικό θέμα στην R+T Turkey 2017 ήταν η ποιότητα των εξωτερικών χώρων.

RT_Turkey_17_P_004

Ο αριθμός των εκθετών από το εξωτερικό αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Ετικέτες:

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: