Ενίσχυση της συνεργασίας Siemens και MAPNA Group

Ενίσχυση της συνεργασίας Siemens και MAPNA Group

Η Siemens υπέγραψε εκτεταμένες συμφωνίες με τo ιρανικό MAPNA Group για την ενίσχυση της συνεργασίας τους με στόχο τον εκσυγχρονισμό των ενεργειακών υποδομών στο Ιράν.

Αρχικά, στο πλαίσιο της συμφωνίας άδειας χρήσης, η MAPNA θα αποκτήσει την τεχνολογική τεχνογνωσία για την κατασκευή αεριοστροβίλων Siemens F-class στο Ιράν. Τα συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν  για να παραδώσουν περισσότερες από 20 τουρμπίνες αερίου και τις συναφείς γεννήτριες την επόμενη δεκαετία. Στη συνέχεια, ως πρώτο έργο στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία για τη μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Μπαντάρ Αμπάς, για το οποίο η Siemens θα παραδώσει δύο αεριοστρόβιλους F class και γεννήτριες. Η πρώτη μονάδα θα σταλεί στο Ιράν σύντομα.

Επιπλέον, η Siemens και η MAPNA υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜοU) για να αναπτύξουν από κοινού τον οδικό χάρτη για την επέκταση και τη βελτιστοποίηση του συνολικού ιρανικού συστήματος ενέργειας και ηλεκτροδότησης. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο θέματα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά θα παρέχει επίσης απαραίτητες λύσεις συμπεριλαμβανομένων και έργων EPC (engineering/μηχανικό σχεδιασμό, procurement /ανάθεση συμβάσεων και construction/κατασκευές), καθώς και επιλογές χρηματοδότησης.

«Με αυτές τις σημαντικές συμφωνίες θέτουμε εκ νέου τα θεμέλια για τη μακροπρόθεσμη ενεργειακή συνεργασία μεταξύ της MAPNA και της Siemens», δήλωσε ο Joe Kaeser, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG. «Το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιό μας και η αξιόπιστη εμπειρία μας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στη διαχείριση της ενέργειας και την αποδοτικότητα, καθώς και στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, θα βοηθήσει τον ιρανικό λαό να αναπτύξει ένα βιώσιμο, οικονομικά προσιτό και σύγχρονο σύστημα ηλεκτροδότησης για τη στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας».

Οι συμβάσεις και το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκαν παρουσία του Joe Kaeser, του Δρ. Abbas Aliabadi, Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου MAPNA. Επίσης, παρόντες ήταν ο Γερμανός Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Sigmar Gabriel και ο Υπουργός Ενέργειας του Ιράν, Hamid Chitchian, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Η Siemens δραστηριοποιείται στη χώρα από το 1868 συμβάλλοντας σε βασικά έργα υποδομής. Έχoντας δεσμευτεί για την υποστήριξη της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης του Ιράν και τη συνέχιση του ρόλου της ως αξιόπιστου εταίρου στην ηλεκτροδότηση,  τον αυτοματισμό και την  ψηφιοποίηση, η Siemens μπορεί να υποστηρίξει το Ιράν μέσω της εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών και επενδύσεων σε θέσεις εργασίας, στην εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα της Βιώσιμης Ενέργειας και τα αντίστοιχα προϊόντα και λύσεις από τη Siemens, μπορείτε να επισκεφτείτε την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: www.energy.siemens.com

(Visited 49 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: