Υγεία, ευεξία και ενεργός σχεδιασμός

Υγεία, ευεξία και ενεργός σχεδιασμός

Η κατάσταση του δομημένου περιβάλλοντος μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία και στους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση μπορούν να αλλάξουν ζωές και να δημιουργήσουν υγιείς κοινότητες βελτιώνοντας την υγεία των κατοίκων. Υπάρχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ότι η σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα. Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πολλών χρόνιων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της στεφανιαίας νόσου, του εγκεφαλικού επεισοδίου, του διαβήτη τύπου 2, του καρκίνου, της παχυσαρκίας, των προβλημάτων ψυχικής υγείας και των μυοσκελετικών παθήσεων.

Στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, οι αποφάσεις σχεδιασμού μπορούν να έχουν τεράστια επίδραση. Για παράδειγμα, χτίζοντας εγκαταστάσεις δίπλα-δίπλα, παρέχοντας δίκτυα για ποδηλασία, πεζοπορία κ.ά και δίνοντας πρόσβαση σε χώρους πρασίνου για άσκηση και αναψυχή είναι κινήσεις μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να επιφέρουν. Αυτοί οι τύποι λύσεων μπορούν να προωθήσουν λιγότερες μετακινήσεις με αυτοκίνητο, να ενθαρρύνουν περισσότερο για περπάτημα και να δημιουργήσουν κοινότητες με καλύτερη σύνδεση. Όλα αυτά με τη σειρά τους καθιστούν τις πόλεις πιο ευχάριστες για τους κατοίκους, για να ζήσουν και να εργαστούν.

Διαβάστε περισσότερα για τον αντίκτυπο του δομημένου περιβάλλοντος στην υγεία και την ευεξία των ανθρώπινων κοινοτήτων www.breeam.com/news/delivering-health-wellbeing-benefits-with-active-design/ 

(Visited 109 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: