Πόλος έλξης διεθνών εκθετών η «R+T Asia 2018» στη Σαγκάη

Πόλος έλξης διεθνών εκθετών η «R+T Asia 2018» στη Σαγκάη

Η έκθεση «R+T Asia 2018» πραγματοποιήθηκε το διήμερο 20-22 Μαρτίου 2018 στη Σανγκάη και προσέλκυσε 34.000 επισκέπτες, με την επισκεψιμότητα να παρουσιάζει αύξηση 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Με 500 εκθέτες διατήρησε τη θέση της ως η σημαντικότερη εμπορική έκθεση για συστήματα ηλιοπροστασίας και πόρτες/πύλες στη ζώνη Ασίας-Ειρηνικού.

Την έκθεση διοργάνωσαν η Messe Stuttgart σε συνεργασία με τη VNU Exhibitions Asia. Ο αριθμός των διεθνών εκθετών που έλαβαν μέρος αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη εμπορική έκθεση αποτελεί μια σταθερά στις εκδηλώσεις του κλάδου.

Στο διήμερο της έκθεσης κυριάρχησαν τα θέματα διασφάλισης της ποιότητας και ανταγωνιστικότητας έναντι της ευρωπαϊκής αγοράς.

Σύμφωνα με τον Dr. Christian Junkers, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Junkers & Müllers (Γερμανία), η συμμετοχή στην R + T Asia εξηγείται καλύτερα από την αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας: «Η Κίνα είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά, ειδιαίτερα υπό όρους εσωτερικής κατανάλωσης. Αισθανόμαστε μια αυξανόμενη ζήτηση για υψηλή ποιότητα, και ιδιαίτερα για ευρωπαϊκά προϊόντα, για τα οποία είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε, τόσο για τους Κινέζους όσο και για τους υπόλοιπους Ασιάτες πελάτες μας».

Ο Simon Ryckewaert, Διευθυντής Εξαγωγών στην Building Plastics (Βέλγιο), συμφωνεί ότι τα ευρωπαϊκά προϊόντα είναι σε ζήτηση: “Δραστηριοποιούμαστε στην Κίνα εδώ και πάνω από μια δεκαετία τώρα, όπου ορισμένοι από τους σημαντικότερους πελάτες μας είναι αρχιτέκτονες που εκτιμούν και θέλουν να εγκαταστήσουν υψηλής ποιότητας ευρωπαϊκά προϊόντα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα δώσαμε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για παραγγελθέντα εξαρτήματα, το καθένα από τα οποία ήταν βαμμένο και επιχρισμένο σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη. Ήταν πολλή δουλειά, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο”.

Την ημέρα του συνεδρίου που αφορούσε στον τομέα των θυρών/πυλών κυριάρχησαν οι απαιτήσεις για ποιότητα και ασφάλεια. Ο τομέας κατασκευής πύλης της Chines έχει επίγνωση του γεγονότος ότι η αντιμετώπιση των απαιτήσεων ασφαλείας καθίσταται ολοένα και πιο σημαντική στην προσπάθεια να παραμείνει ανταγωνιστική. Ωστόσο, η εφαρμογή και η μακροπρόθεσμη παρακολούθηση ενιαίων προτύπων για τον τομέα στο σύνολό του, εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση.

Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα αποτέλεσαν ένα άλλο θέμα του συνολικού προγράμματος. Οι κατασκευαστές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από την περιοχή Hangzhou, που κυριαρχείται από την εν λόγω βιομηχανία και από την πλειοψηφία των κατασκευαστών κουρτινών της Κίνας, παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο Yuhang Home Textile Pavilion.

Επίσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μια ειδική έκθεση αφιερωμένη στο θέμα της εφοδιαστικής και της διαχείρισης αποθηκών στον κλάδο της κατασκευής πύλης.

Η επόμενη “R + T Asia” θα πραγματοποιηθεί στο νέο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Σαγκάης (SNIEC) από τις 27 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2019, δηλαδή ένα μήνα νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.rtasia.org/en

(Visited 96 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: