Υπουργικό: Εγκρίθηκε σχέδιο παραγωγής ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας

Υπουργικό: Εγκρίθηκε σχέδιο παραγωγής ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το «Σχέδιο για την παραγωγή Ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο πλαίσιο της Μεταβατικής Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού με τελική κατάληξη την ένταξη των έργων στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού».

Όπως δήλωσε μετά το Υπουργικό η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, το Σχέδιο αποσκοπεί στην προώθηση της εγκατάστασης συστημάτων που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για εμπορικούς σκοπούς για να επιτευχθούν οι Εθνικοί Στόχοι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που προωθούνται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Το παρόν Σχέδιο αποτελεί καθεστώς στήριξης χωρίς την παραχώρηση οποιασδήποτε μορφής δημόσιας ενίσχυσης, είπε.

Ανέφερε επίσης, ότι η ισχύς των έργων καθορίζεται στα 150 MW και θα συναλλάσσονται στη βάση των Κανονισμών Μεταβατικής Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού όπως αυτοί εκδόθηκαν από τη ΡΑΕΚ βάσει προηγούμενης απόφασης.

Η κ. Βασιλείου είπε εξάλλου ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, αποφάσισε για την επόμενη διετία να μην εκδοθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο Διάταγμα αύξησης ενοικίου στις δυσπραγούσες, αλλά και τις ελεγχόμενες περιοχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

(Visited 174 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: