1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στη λίμνη του Μαραθώνα (5-7/6)

1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στη λίμνη του Μαραθώνα (5-7/6)

Το «Βιωματικό Σχολείο» και το εκπαιδευτικό τμήμα του Quality Net Foundation σε συνεργασία με το Μορφωτικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Καλετζίου, διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού! «Μικροί & Μεγάλοι εν δράσει».

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, οικογένειες, παιδιά, σχολικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς & οργανώσεις, καλλιτέχνες και διασκεδαστές δίνουν όλοι το 1ο ετήσιο ραντεβού τους στις 5-7 Ιουνίου 2015 στην Αγία Παρασκευή Καλετζίου, στην λίμνη του Μαραθώνα!

Ένα μοναδικό τριήμερο γεμάτο εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια στη φύση, καλλιτεχνικά, μουσικά και άλλα happenings και ένα ξεχωριστό κυνήγι «θησαυρού», περιλαμβάνουν λίγες από τις δραστηριότητεςτου φεστιβάλ.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους!

Έδρα του Φεστιβάλ, ένας υδροβιότοπος ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος λόγω της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας αλλά και της άμεσης σύνδεσης της ζωής μας με το νερό.

Εκεί, μέσω της δυναμικής του παιχνιδιού ως μέσο εκπαίδευσης, θεραπείας, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής συνείδησης, το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση των μαθητών, να δοθεί η δυνατότητα στα σχολεία να παρουσιάσουν το έργο τους σε συμμαθητές τους, αλλά και στο ευρύ κοινό.

Μέσα σε αυτή τη ζωντανή αίθουσα διδασκαλίας δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να βγουν από το αστικό περιβάλλον και να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να παρουσιάσουν τα δικά τους περιβαλλοντικά έργα, να διασκεδάσουν μαθαίνοντας, να αποκτήσουν εμπειρίες και βιώματα, να αναδείξουν τα ταλέντα τους, ενισχύοντας έτσι τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού μέσα στην ομάδα.

Παράλληλα, με το θέμα του περιβάλλοντος και την υλοποίηση του Φεστιβάλ σε μια καταπράσινη περιοχή, στόχος είναι η δημιουργία γεφυρών σύνδεσης του κοινού –μικρών και μεγάλων- με τη φύση,  η ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του, αλλά και νη δημιουργία ενεργών αυριανών πολιτών με αειφόρο συνείδηση.

Το πρόγραμμα των ημερών θα διαμορφωθεί ως εξής:

Παρασκευή 5/6 – 9:30 π.μ.- 14:00μ.μ.

Σάββατο 6/6 – 11:00π.μ. – 20:00 μ.μ.

Κυριακή 7/6 – 11:00 π.μ. – 20:00 μ.μ.

(Visited 134 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: