6ο Διεθνές Συνέδριο για την Αρχιτεκτονική Τοπίου και την Αστική Κηπουρική

6ο Διεθνές Συνέδριο για την Αρχιτεκτονική Τοπίου και την Αστική Κηπουρική

Υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ISHS) και του Εργαστηρίου Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) διοργανώνεται το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Αρχιτεκτονική Τοπίου και την Αστική Κηπουρική, στις 20-25 Ιουνίου 2016, στην Αθήνα.

Το θέμα του συνεδρίου είναι «Το Τοπίο και η Αστική Κηπουρική στην επιδίωξη της κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής ευεξίας” και τονίζει την ανάγκη να προβληματιστούμε σχετικά με το σύγχρονο τρόπο ζωής σε σχέση με την Αρχιτεκτονική Τοπίου και την Αστική Κηπουρική. Η αυξημένη, σε κτίρια, αστική πυκνότητα και η άναρχη δόμηση έχουν ανατρέψει την ισορροπία ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο και  οδηγούν σε μία μη βιώσιμη αστική ανάπτυξη που χαρακτηρίζεται από κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα. Η αστική κηπουρική διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στην εξασφάλιση της ποιότητας ζωής για τον άνθρωπο.

Έτσι, το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Αρχιτεκτονική Τοπίου και την Αστική Κηπουρική έχει ως στόχο να εστιάσει στον προσδιορισμό της σύγχρονης αστικής αισθητικής, στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα και να εντείνει τις πιθανές λύσεις μέσα από μία διεπιστημονική συνεργασία για τη διάδοση της γνώσης, της τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας.

Η Αθήνα, παγκοσμίως γνωστή για την αρχαία ιστορία της και τα μνημεία της, είναι μια ζωντανή σύγχρονη πόλη που μπορεί να καλύψει κάθε γούστο. Αφθονία αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων και μουσείων, διάφορα θεάματα  συμπεριλαμβανομένου μιας έντονης νυχτερινής ζωής, περιοχές για ψώνια, ευχάριστο μεσογειακό κλίμα και μια μοναδική τοποθεσία, πολύ κοντά σε παραλίες και τα πλησιέστερα νησιά του Αιγαίου. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic, που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, σε κοντινή απόσταση από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους, καταστήματα και χώρους ψυχαγωγίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσει ένα ενημερωτικό και ευχάριστο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει επιστημονικές παρουσιάσεις με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθώς και τεχνικές περιηγήσεις και διασκεδαστικές κοινωνικές εκδηλώσεις. Το επιστημονικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεματικών περιοχών για το σχεδιασμό, τη συντήρηση, τη διαχείριση, τις περιβαλλοντικές, οικολογικές και κοινωνικές πτυχές του αστικού τοπίου και την κηπουρική. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν έργα πρασίνου και χώρους της Αθήνας. Ενώ στις κοινωνικές εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά εδέσματα υπό τους ήχους της ελληνικής μουσικής.

Μετά το τέλος του συνεδρίου, θα διοργανωθούν περιηγήσεις για εκείνους που θέλουν να παρατείνουν την επίσκεψή τους και να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα.

(Visited 228 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: