Από στάσεις λεωφορείων σε στάσεις μελισσών!

Από στάσεις λεωφορείων σε στάσεις μελισσών!

Μια πόλη της Ολλανδίας αποφάσισε να κάνει τις στάσεις των λεωφορείων της, πιο όμορφες και πιο οικολογικές. Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείων, συγκεκριμένα 316 στάσεις, έχουν καλυφθεί με φυτά, ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών στην Ουτρέχτη!

Αυτά τα «καταφύγια» των μελισσών, εκτός από το γεγονός ότι ομορφαίνουν την πόλη, ταυτόχρονα αιχμαλωτίζουν την σκόνη, αποθηκεύουν το νερό της βροχής και παρέχουν δροσιά το καλοκαίρι.

Οι πράσινες στέγες των στάσεων των λεωφορείων της Ουτρέχτης, έχουν ήδη γίνει καταφύγιο μελισσών, γεγονός που όχι μόνο συμβάλλει στη βιοποικιλότητα της πόλης, αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας.

Με αυτή την πρωτοβουλία λοιπόν, η Ουτρέχτη προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, καθώς σύμφωνα με έρευνες η κακή ποιότητα αέρα (μετά το τσιγάρο) είναι η δεύτερη αιτία ασθενειών στις Κάτω Χώρες.

Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά μέτρα που έχει εισάγει η Ουτρέχτη σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής. Η πόλη έχει στόχο να βγάλει στην κυκλοφορία 55 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι το τέλος του έτους και να αντικαταστήσει πλήρως τα συμβατικά μέσα μεταφοράς μέχρι το 2028!

Με ένα πρωτότυπο «μέτρο» επίσης, η Ουτρέχτη, επιτρέπει στους κατοίκους να κάνουν αίτηση για να λάβουν χρηματοδότηση ώστε να μετατρέψουν τις σκεπές τους σε πράσινους κήπους.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση!

Πηγές: convergences.gr, Brightvibes

(Visited 347 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: