Απαλλαγμένη από άνθρακα πόλη αξίας $1 δις. είναι υπό κατασκευή στην Ουγγαρία!

Απαλλαγμένη από άνθρακα πόλη αξίας $1 δις. είναι υπό κατασκευή στην Ουγγαρία!

Μια άγονη λωρίδα της πλημμυρικής πεδιάδας του Δούναβη στη βορειοδυτική Ουγγαρία, σύντομα θα γίνει διάσημη αφού πρόκειται να μετατραπεί σε πόλη 100% πράσινης ισχύος!..

Ο λόγος για το μεγαλύτερο και πιο σύνθετο πρόγραμμα γεωργικών και διατροφικών βιομηχανιών των τελευταίων δεκαετιών και το μοναδικό στην Κεντρική Ευρώπη!

Ένα πολλά υποσχόμενο εγχείρημα
Το έργο Hegyeshalom-Bezenye, αξίας $1 δις., θα έχει έκταση περίπου 500 ποδοσφαιρικών γηπέδων και το μεγαλύτερο μέρος αυτής, θα είναι αφιερωμένο σε θερμοκήπια, από τα οποία θα γίνεται συγκομιδή λαχανικών! Η ηλεκτρική ενέργεια θα προέρχεται κατά κύριο λίγο από τον ήλιο και από βιοαέριο, ενώ η ψύξη θα παρέχεται μέσω γεωθερμικών εγκαταστάσεων.

Για να πραγματοποιηθεί το έργο, η εταιρεία ακινήτων FAKT, προέβη σε μια ‘τριπλή σύγκλιση’ με την οικοδομική εταιρεία KESZ Group, τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας EON, καθώς και την Ουγγρική κυβέρνηση.

Το εγχείρημα θα ενισχύσει την προσφορά σε προϊόντα όπως βότανα, σπαράγγια, μαλακά φρούτα, πιπεριές, ντομάτες και μελιτζάνες στα θερμοκήπια της χώρας, καθώς και σε λαβράκι, σολομό και τσιπούρα στην εσωτερική αλιεία. Έτσι, η Ουγγαρία ελπίζει πως θα επιτύχει την μείωση της εξάρτησής της από την εισαγωγή προϊόντων, με τοπικά θαλασσινά και λαχανικά από το Hegyeshalom-Bezenye, ενώ δεν είναι λίγοι εκεί που οραματίζονται αυτή η τοποθεσία, να γίνει ένα hotspot τουρισμού!

Ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα δεν θα μπορούσε παρά να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, καθώς θα δημιουργήσει έως 5.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και εκτός από τις εκτεταμένες υποδομές και τους κηπευτικούς χώρους, θα περιλαμβάνει επίσης περίπου 1.000 σπίτια, ξενοδοχείο, σιδηροδρομικό σταθμό, εστιατόριο, εμπορικές εγκαταστάσεις, μονάδες εκπαίδευσης και σχολεία.

Όπως υπογράμμισε και ένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του project “ένα θραύσμα γης και οράματος, μπορεί να δημιουργήσει ένα πράσινο επιχειρηματικό και κοινοτικό εγχείρημα”!

Πηγή: convergences.gr, intelligentliving.co

(Visited 122 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: