Η ΛΑΒΑ φέρνει τον «Ήχο της Ανακύκλωσης» στα σχολεία της Μήλου και της Νισύρου

Η ΛΑΒΑ φέρνει τον «Ήχο της Ανακύκλωσης» στα σχολεία της Μήλου και της Νισύρου

Η εταιρία ΛΑΒΑ, μέλος του ομίλου εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας που εστιάζουν στην κοινωνική προσφορά, αναλαμβάνει δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, σχετικά με το Περιβάλλον και την Υγεία & Ασφάλεια. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία της ΛΑΒΑ, σημαντικά προγράμματα όπως το πρόγραμμα για την «Υγιεινή Διατροφή» με τη συνεργασία της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας και το πρόγραμμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους μαθητές της Μήλου και της Νισύρου.

Φέτος η ΛΑΒΑ διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς «ΛΥΡΑΥΛΟΣ», το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα «Ο Ήχος της Ανακύκλωσης». Στόχος του προγράμματος ήταν η ενημέρωση και η προτροπή σε ενεργή συμμετοχή των μαθητών της πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ανακύκλωσης και  επαναχρησιμοποίηση υλικών και αντικειμένων καθημερινής χρήσης, μέσα από την αφύπνιση που δημιουργεί η Αρχαιοελληνική και Παραδοσιακή Μουσική. Η ενασχόληση των νέων με τη μουσική και η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από την ανακατασκευή μουσικών οργάνων από ανακυκλωμένα υλικά συμβάλλει στην πιο ουσιαστική γνωριμία και κατανόησή της αξίας της ανακύκλωσης για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η μουσική άρρηκτα δεμένη με τη ζωή και την τέχνη των Ελλήνων, μας βοηθά να πλησιάσουμε όχι μόνον την αισθητική αλλά και το σύνολο του τρόπου ζωής και σκέψης των ανθρώπων. Αντικείμενα καθημερινής χρήσης μεταμορφώνονται σε απλές ευφυέστατες κατασκευές, που δεν βγάζουν απλά ήχο, αλλά παίζουν εξαίσια μουσική. Αξιοποιώντας στο μέγιστο την ηχητική των υλικών (ξύλο, δέρμα, μέταλλο, γυαλί, καλάμι, κόκκαλο, πλαστικό, χαρτί, κ.λπ.) τα αντικείμενα μεταμορφώνονται σε μουσικά όργανα. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τα παιδιά της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μήλου και της Νισύρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ όμορφη παράσταση από την ομάδα «ΛΥΡΑΥΛΟΣ» αλλά και να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια περιεργάζοντας και κατασκευάζοντας μουσικά όργανα από τη «θεία» Λύρα του Απόλλωνα έως το μελωδικό αυλό, αλλά και τις επιβιώσεις τους στη σύγχρονη εποχή μέσω της Παράδοσης, όπως το ζουρνά, τη γκάιντα, τη νησιώτικη τσαμπούνα και το νταούλι.

Ο Δήμαρχος της Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε σχετικά «Η ΛΑΒΑ όπως κάθε χρόνο, ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του νησιού μας να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την ανακύκλωση. Η παράσταση “Ο Ήχος της Ανακύκλωσης” που μας παρουσίασε η ομάδα ΛΥΡΑΥΛΟΣ είναι μια πολύ πρωτότυπη και εντυπωσιακή ιδέα που συμβάλλει στη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών με τη μουσική και τον κόσμο της».

Τέλος, τα στελέχη της ΛΑΒΑ που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις, επανέλαβαν τη διαχρονική δέσμευση της εταιρείας την ανάληψη πρωτοβουλιών και την  υλοποίηση προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στις περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρία.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: