Building Green Open Space 2016 – Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων

Building Green Open Space 2016 – Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων

Η BUILDING GREEN EXPO 2016 – Building Sustainable Environment δίνει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της αειφορίας, του ενεργειακά αυτόνομου κτιρίου, των ΑΠΕ και της ενεργειακής αναβάθμισης.

 

Building Green Open Space 2016

To Building Green Open Space 2016 αποτελείται από 5 ημερίδες με παρουσιάσεις, case studies και προβολές λύσεων και εφαρμογών που παρουσιάζονται στην έκθεση.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των Παράλληλων Εκδηλώσεων του Open Space 2016.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

«Η Αξιοποίηση Βιομάζας ως Μοχλός Ανάπτυξης στη Σύγχρονη Πραγματικότητα: Εφαρμογές, Ευκαιρίες και Προϋποθέσεις & Πρόγραμμα Bioenergy4Business»

Διοργανωτής: Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ)

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ) συνδιοργανώνουν την ημερίδα Biomass Day παρουσιάζοντας σειρά ομιλιών από επιστήμονες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αξιοποίησης βιομάζας και βιοενέργειας με θέμα: «Η Αξιοποίηση Βιομάζας ως Μοχλός Ανάπτυξης στη Σύγχρονη Πραγματικότητα: Εφαρμογές, Ευκαιρίες και Προϋποθέσεις». Στην ημερίδα παρουσιάζεται το Ευρωπαϊκό έργο στο οποίο συμμετέχει το ΚΑΠΕ με τίτλο «Bioenergy4Business», καθώς και τα αποτελέσματα κατά τον πρώτο χρόνο ζωής του. Το πρόγραμμα υποστηρίζει και προωθεί τη (μερική) υποκατάσταση των συμβατικών καυσίμων που χρησιμοποιούνται για θέρμανση με διαθέσιμες πηγές βιοενέργειας. Στελέχη του Κέντρου θα παρουσιάσουν ενεργειακά και οικονομικά αποδοτικούς τρόπους χρήσης της βιομάζας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

«Οι νέες τάσεις για τον σχεδιασμό και την σύγχρονη ανακατασκευή κτιρίων & επαγγελματικών χώρων»

Διοργανωτής: Τ-Expo 

«Οι νέες τάσεις στη σύγχρονη σχεδίαση και ανοικοδόμηση κτιρίων και επαγγελματικών χώρων». Διακεκριμένοι ξένοι και έλληνες ομιλητές παρουσιάζουν πρότυπα και case studies σχετικά με ανακαινίσεις, αναπλάσεις χώρων και κτιρίων και την ενεργειακή τους απόδοση. Η εκδήλωση αφορά στους αρχιτέκτονες, μηχανικούς, σχεδιαστές, διακοσμητές καθώς και στον κλάδο της δόμησης και των ξενοδοχείων. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

 

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Διοργανωτής: F.U.V.

Ο τομέας της κατασκευής δεν έχει τελειώσει αλλά αντιθέτως εξελίσσεται και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και νέες συνθήκες. Προσανατολίζεται δηλαδή στον τομέα της ανακαίνισης. Εκεί όμως ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος γιατί οι επεμβάσεις γίνονται σε κτίρια που ήδη κατοικούνται, που έχουν τους ρυθμούς και τους χαρακτήρες τους. Ένα συνέδριο χρήσιμο για όλους! Είτε είστε ιδιοκτήτης, είτε επαγγελματίας, πριν ξεκινήσετε κάποιο έργο, παρακολουθήστε το συνέδριο για την ενεργειακή αναβάθμιση και ωφεληθείτε. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Διοργανωτής: Green Evolution AE

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση των αρχών του Αειφόρου Τουρισμού, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, καθώς και το status της πιστοποίησης σε επίπεδο υποδομών και προορισμού. Με βάση αυτά, θα παρουσιαστούν καινοτόμες υπηρεσίες σχεδιασμού, κατασκευής, χρηματοδότησης, εκπαίδευσης, προβολής και προετοιμασίας πιστοποίησης υποδομών. Στην συνέχεια, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η πρόταση προσέγγισης του αειφόρου μικρού και πολύ μικρού καταλύματος με το πρότυπο του παθητικού κτηρίου με στόχο την επίτευξη χαμηλών ενεργειακών καταναλώσεων, υψηλού επιπέδου ποιότητας εσωτερικού περιβάλλοντος, διαφοροποίησης πελατολογίου και αναγνωρίσημης πιστοποίησης. Για το σκοπό αυτό, θα παρουσιαστούν παραδείγματα και τεχνολογίες εφαρμογής για την επίτευξη του στόχου αυτού, ενώ θα δοθούν αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το προτεινόμενο μοντέλο αειφορίας στον τουρισμό. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

 

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Διοργανωτής: Gavalas Architects & Associates

Από το 2019 όλα τα δημόσια κτίρια και από το 2021 όλα τα κτίρια του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Η ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο των κατασκευών είναι άμεσα επιβεβλημένη προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που πολύ σύντομα θα τεθούν σε ισχύ. Μέσω των παρουσιάσεων θα καλυφθούν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση υπό μορφή σεμιναρίων, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την επίβλεψη, την οικονομική διαχείριση και τον έλεγχο νέων ή ανακαινισμένων βιοκλιματικών κτιρίων. Εξειδικευμένοι αρχιτέκτονες και μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως και εκπρόσωποι εταιρειών, θα αναλύσουν επιτυχημένες εφαρμογές που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.  Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: