Οι θερμικοί υδραυλικοί εξελίσσονται σε «ενεργειακούς» υδραυλικούς αξιοποιώντας την τεχνολογία των αντλιών θερμότητας

Οι θερμικοί υδραυλικοί εξελίσσονται σε «ενεργειακούς» υδραυλικούς αξιοποιώντας την τεχνολογία των αντλιών θερμότητας

Μαζική ήταν η συμμετοχή των υδραυλικών στην τεχνική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας (ΣΕΥΑ) και του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού κατασκευαστή αντλιών θερμότητας Climaveneta, που υποστηρίζεται στην Ελλάδα από τον Όμιλο Εταιριών Δέλτα Τεχνική.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου και οι 100 και πλέον συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ταχύρυθμο τρόπο τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας αυτής, τους τρόπους μελέτης και τις τεχνικές της σωστής εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο, ο Σύνδεσμος «ενίσχυσε» τα μέλη του με γνώσεις επάνω σε ένα σύγχρονο αντικείμενο με άμεση προοπτική.

Οι αντλίες θερμότητας είναι μία τεχνολογία θέρμανσης που βασίζεται σε δίκτυο με σωληνώσεις νερού, όπως ακριβώς το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τροφοδοτώντας καλοριφέρ, fan coil ή ενδοδαπέδιο. Έχει τη δυνατότητα να παρέχει και κλιματισμό για το καλοκαίρι και ζεστά νερά, ενώ σημαντικό είναι ότι συνδέεται εύκολα στο υφιστάμενο δίκτυο ενός καυστήρα πετρελαίου, ενός boiler, ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, χωρίς να απαιτεί χώρο στο λεβητοστάσιο (τοποθετείται εξωτερικά). Σε σχέση με το φυσικό αέριο, οι αντλίες θερμότητας είναι ακόμα πιο οικονομικές, πιο ασφαλείς (δεν υπάρχει καύση ή φλόγα), πιο σύγχρονες και έχουν και τη δυνατότητα κλιματισμού. Επιπλέον, είναι το σύστημα που θα αφήσει τους πιο ευχαριστημένους πελάτες, καθώς θα βλέπουν από την 1η μέρα τα έξοδα θέρμανσης να μειώνονται κατά 35-60%.

Το πλεονέκτημα των αντλιών θερμότητας για τους υδραυλικούς είναι σημαντικό και τους ανοίγει μία επαγγελματική ευκαιρία που σε καιρό κρίσης είναι δύσκολο να βρεθεί. Ταιριάζουν απολύτως στις δεξιότητες και στο αντικείμενο των υδραυλικών, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε τεχνικούς ενεργειακής εξοικονόμησης, να διαφοροποιηθούν από τους ανειδίκευτους και να ανοίξουν νέες δουλειές σε κατοικίες, ξενοδοχεία αλλά και κάθε άλλου είδους χώρο που μέχρι σήμερα έκαιγε πετρέλαιο για να θερμάνει χώρους ή νερό χρήσης.

Κάθε υδραυλικός που επιθυμεί να ενημερωθεί για τις αντλίες θερμότητας, μπορεί να επικοινωνήσει με τους μηχανικούς της Δέλτα Τεχνική – Climaveneta, για να κανονιστεί κατ’ ιδίαν τεχνική ενημέρωση, να συμμετάσχει στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται κάθε μήνα ή εφόσον πρόκειται για επαγγελματικό Σύνδεσμο, όπως η περίπτωση της ΣΕΥΑ, να ζητήσει σεμινάριο ειδικά για τα μέλη του.

(Visited 124 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: