Συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου DATA4ACTION

Συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου DATA4ACTION

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 25-26 Μαΐου 2016, στο ξενοδοχείο Coral Hotel στο Παλαιό Φάληρο, η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου DATA4ACTION, συγχρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα «Ευφυής ενέργεια για την Ευρώπη» (Intelligent Energy Europe).

Στόχος του έργου DATA4ACTION είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ενεργειακά δεδομένα για την επιτυχή εκπόνηση και παρακολούθηση ΣΔΑΕ. Το έργο έχει δημιουργήσει νέα κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη και έχει αναπτύξει τα ήδη υφιστάμενα, τα οποία υποστηρίζουν τις δημόσιες αρχές στην συλλογή, επεξεργασία και κοινοποίηση ενεργειακών δεδομένων. Παράλληλα, το έργο έχει προωθήσει μοντέλα συνεργασίας για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ δημόσιων αρχών και παρόχων ενέργειας και έχει προωθήσει την υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας με παρόχους ενεργειακών δεδομένων.

Την συνάντηση άνοιξε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γεώργιος Στασινός, ο οποίος επισήμανε τον σημαντικό ρόλο του ΤΕΕ σε θέματα ενέργειας και στην υλοποίηση τοπικού και περιφερειακού ενεργειακού σχεδιασμού, καθώς και την ενεργή συμμετοχή του ΤΕΕ σε Ευρωπαϊκές και εθνικές πρωτοβουλίες, όπως το Σύμφωνο των Δημάρχων.

H συνάντηση εργασίας διοργανώθηκε από τον Έλληνα Εταίρο του έργου ΕΠΤΑ Α.Ε. με τη συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας του ΤΕΕ, στελεχών του ΤΕΕ, και εκπροσώπων από διάφορους οργανισμούς ανά την Ευρώπη, όπως: το Ενεργειακό Γραφείο της Περιφέρειας Rhone-Alpe (Γαλλία), την Περιφέρεια Nord-Pas de Calais (Γαλλία), την Μητρόπολη του Τορίνου /Περιφέρεια Piedmont (Ιταλία), την Κομητεία Kent (Αγγλία), το Ενεργειακό Γραφείο της Liguria (Ιταλία), το Ενεργειακό Γραφείο Βάσκων (Ισπανία), το Ενεργειακό Γραφείο Carlow (Ιρλανδια), το Ενεργειακό Γραφείο Plovdiv (Βουλγαρία) και το Ενεργειακό Γραφείο Alba (Ρουμανία).

(Visited 81 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: