Η Gartner αναγνωρίζει τη Schneider Electric ως ηγέτη της Αγοράς συστημάτων ADMS

Η Gartner αναγνωρίζει τη Schneider Electric ως ηγέτη της Αγοράς συστημάτων ADMS

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Magic Quadrant της Gartner αναγνωρίζει ότι η Schneider Electric κατέχει ηγετική θέση στην Αγορά των συστημάτων Advanced Distribution Management Systems. Μάλιστα, η Schneider Electric το 2016 πετυχαίνει την υψηλότερη βαθμολογία και στις τρεις κατηγορίες της έκθεσης Critical Capabilities for Advanced Distribution Management Systems.

Τα συστήματα ADMS (Advanced Distribution Management Systems) βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση των συστημάτων διανομής ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για ενοποιημένες πλατφόρμες διαχείρισης οι οποίες προσφέρουν άπειρες δυνατότητες στους διαχειριστές δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας όπως, μεταξύ άλλων, εποπτεία και ανάλυση της απόδοσης του δικτύου, διαχείριση βλαβών και προγραμματισμό των προβλεπόμενων εργασιών συντήρησης. Τα συστήματα αυτά αποτελούν κλειδί όχι μόνο για τη στρατηγική των παρόχων σε σχέση με τη βέλτιστη διαχείριση, την καλύτερη απόδοση και την ταχύτερη ανάπτυξη των δικτύων τους, αλλά και για τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους. Απόδειξη του πόσο σημαντική είναι η χρησιμοποίηση τέτοιων συστημάτων, αποτελεί το γεγονός ότι η Αγορά ADMS, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βρετανικής συμβουλευτικής εταιρείας Technavio [1], αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό που αναμένεται να υπερβεί το 17 τοις εκατό, για την περίοδο από το 2014 έως το 2019.

Η Gartner, Inc., στο πλαίσιο της έκθεσης Magic Quadrant [2], αναγνωρίζει ότι η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, παραμένει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ηγέτης στην Αγορά των συστημάτων ADMS, έχοντας μάλιστα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία σε τρεις κατηγορίες: μείωση του χρόνου αποκατάστασης της λειτουργίας του δικτύου μετά από βλάβη (outage response), βελτιστοποίηση της λειτουργίας του δικτύου (grid operation) και αποτελεσματική διαχείριση των απομακρυσμένων πηγών ενέργειας (DER impacts [3]).

Η Schneider Electric, αναγνωρισμένος ηγέτης στην Αγορά συστημάτων ADMS σύμφωνα με το Magic Quadrant της Gartner, προμηθεύει 69 εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες εξυπηρετούν συνολικά περισσότερους από 66 εκατομμύρια καταναλωτές. Μόνο τους 10 τελευταίους μήνες, η Schneider Electric έχει προχωρήσει στην υπογραφή 10 νέων συμβάσεων για την προμήθεια συστημάτων ADMS, με εταιρείες όπως η αμερικανική Central Hudson Gas & Electric Corp. (Μάρτιος 2016).

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση από το ότι η Schneider Electric κερδίζει για μία ακόμη χρονιά την επίσημη αναγνώριση έγκυρων οργανισμών, όπως η Gartner» δήλωσε ο κ. Frédéric Abbal, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ενεργειακών Εφαρμογών στη Schneider Electric. «Το γεγονός ότι η Gartner μας αναγνωρίζει ως ηγέτες της συγκεκριμένης Αγοράς μας ενθαρρύνει να παραμείνουμε πιστοί στην αποστολή μας, που δεν είναι άλλη από το να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες δυνατές λύσεις, βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επενδύσεις τους, βελτιώνοντας την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα των δικτύων τους».

Ολόκληρη η έκθεση Magic Quadrant είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές της Gartner, μέσω της διεύθυνσης:  www.gartner.com.

 

[1] http://www.technavio.com/report/global-outage-management-system-market-2015-2019

[2] Randy Rhodes and Zarko Sumic, Magic Quadrant for Advanced Distribution Management Systems, Gartner, 14 Μαρτίου, 2016.

[3] Randy Rhodes and Zarko Sumic, Critical Capabilities for Advanced Distribution Management Systems, Gartner, 14 Μαρτίου, 2016.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: