Εκδηλώσεις στο Νομό Σερρών από το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ

Εκδηλώσεις στο Νομό Σερρών από το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ

Tο Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ θα διοργανώσει, από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου 2016, δύο εκδηλώσεις στο νομό Σερρών, με αντικείμενο τις “Φυτείες Ταχυαυξών Δασικών Ειδών Μικρού Περίτροπου Χρόνου για παραγωγή βιομάζας και θερμικές χρήσεις”.

Η χρήση της βιομάζας ως Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελεί σημαντικό μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης. Γενικός στόχος του έργου SRCplus (IEE/13/574), που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης “Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη”, είναι να υποστηρίξει και να επιταχύνει την παραγωγή βιομάζας από Φυτείες Ταχυαυξών Δασικών Ειδών Μικρού Περίτροπου Χρόνου, με την υλοποίηση διαφόρων δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τους βασικούς τοπικούς παράγοντες που μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην καλλιέργεια και εκμετάλλευση τέτοιων φυτειών.

Εσπερίδα

Η πρώτη εκδήλωση (εσπερίδα) θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2016, το απόγευμα (16:00 – 20:00) με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης στο Κέντρο Πληροφόρησης, στον οικισμό της Κερκίνης Σερρών.

Στην εσπερίδα θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν:

 • Είδη δασικών δέντρων για παραγωγή ξυλώδους βιομάζας
 • Εγκατάσταση, διαχείριση και συγκομιδή των φυτειών
 • Αειφόρο παραγωγή ξυλώδους βιομάζας
 • Ενεργειακή αξιοποίηση της ξυλώδους βιομάζας
 • Ιδιότητες και ποιότητα ξυλωδών στερεών βιοκαυσίμων

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές δημοσίων εκτάσεων, αγρότες, ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, επαγγελματίες/εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και στην παραγωγή βιομάζας για ενέργεια καθώς και χρήστες της βιομάζας.

Διημερίδα

Η δεύτερη εκδήλωση (διημερίδα) θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου το απόγευμα (16:00 – 20:00) έως και την 1 Δεκεμβρίου 2016 το μεσημέρι (10:00 – 14:00), σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών στο κτίριο του Επιμελητήριου, στην αίθουσα εκδηλώσεων “Γεώργιος Χρηστίδης” (3ος όροφος).

Στην διημερίδα θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν:

 • Είδη δασικών δέντρων για παραγωγή ξυλώδους βιομάζας
 • Εγκατάσταση, διαχείριση και συγκομιδή των φυτειών
 • Αειφόρο παραγωγή βιομάζας
 • Τις ενεργειακές καλλιέργειες γενικότερα
 • Ενεργειακή αξιοποίηση της ξυλώδους βιομάζας
 • Ιδιότητες και ποιότητα των στερεών βιοκαυσίμων

Η εκδήλωση απευθύνεται σε αγρότες, ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, ιδιοκτήτες και διαχειριστές δημοσίων εκτάσεων, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και στην παραγωγή βιομάζας για ενέργεια καθώς και χρήστες της βιομάζας.

 

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση συμμετοχής. Στοιχεία για το έργο SRCplus παρέχονται στην ιστοσελίδα http://www.srcplus.eu .

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν και αποστείλουν (στους οργανωτές) συμπληρωμένη τη σχετική φόρμα εγγραφής για την κάθε εκδήλωση, μέχρι τις 28/11/2016.

 

Σχετικά links και φόρμες εγγραφής

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα της εσπερίδας.

Κατεβάστε εδώ  το πρόγραμμα της διημερίδας (1η ημέρα2η ημέρα).

Κατεβάστε εδώ τη φόρμα εγγραφής της εσπερίδας.

Κατεβάστε εδώ τη φόρμα εγγραφής της διημερίδας.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Ετικέτες:

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: