Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αρχιτεκτονική + Φωτογραφία» από τη MONUMENTA

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αρχιτεκτονική + Φωτογραφία» από τη MONUMENTA

Στις 16-18 Δεκεμβρίου και κάθε Τρίτη (10 Ιανουαρίου-6 Ιουνίου 2017), στην αίθουσα της ΜΟΝUMENTA (Παλλάδος 21), θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αρχιτεκτονική + Φωτογραφία», στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου μπαζάρ της MONUMENTA.

Την Κυριακή, στο διάστημα 3.00 – 5.30μ.μ., o επιμελητής της έκθεσης και φωτογράφος Jeff Vanderpool θα είναι μαζί με τους φωτογράφους-μαθητές των εργαστηρίων φωτογραφίας της MONUMENTA, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ + ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η MONUMENTA από το φθινόπωρο του 2012 διοργανώνει τον κύκλο εργαστηρίων “Φωτογραφίζοντας Μνημεία” που μέχρι σήμερα αριθμεί δώδεκα αυτοτελείς ενότητες. Τα εργαστήρια σχεδιάζονται από τους φωτογράφους Στέργιο Καράβατο και Jeff Vanderpool και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών προσεγγίσεων, πάνω στην έννοια του Μνημείου, με τη θεματική τους να παραλλάσσει κάθε φορά από τις αρχαιότητες και τα αρχιτεκτονικά μνημεία της νεότερης εποχής, μέχρι τον δημόσιο χώρο, την αστική πολεοδομία και το φυσικό τοπίο μέσα και γύρω από την πόλη, ακολουθώντας τα ποικίλα ενδιαφέροντα και τις εκτεταμένες δράσεις της MONUMENTA.

Στόχος των εργαστηρίων είναι αφενός να παρέχουν βασικές γνώσεις τεχνικής, κυρίως με άξονα την αρχαιολογική και αρχιτεκτονική φωτογραφία, αφετέρου να εμβαθύνουν στην κριτική μελέτη των αντίστοιχων φωτογραφικών εφαρμογών και χρήσεων, καθώς βεβαίως και να οξύνουν την προσωπική δημιουργική και φωτογραφική ματιά των συμμετεχόντων. Όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει τα εργαστήρια, πέρα από το πλουσιότατο φωτογραφικό έργο που έχουν παράγει, έχουν συνεισφέρει καίρια στο συνεχή και ανοικτό διάλογο πάνω στα Μνημεία και τις φωτογραφικές τους αναπαραστάσεις. Ο κύκλος “Φωτογραφίζοντας Μνημεία” θα συνεχιστεί και στο νέο έτος με τη διοργάνωση νέων εργαστηρίων και την επανάληψη παλαιότερων.

Το τελευταίο φωτογραφικό εργαστήριο εστιάζει στην ιδιαίτερη σχέση αρχιτεκτονικής και φωτογραφίας και χρησιμοποιεί την πολυποίκιλη αρχιτεκτονική κληρονομιά της Αθήνας ως αντικείμενο μελέτης. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκθεση φωτογραφίας προέκυψαν μέσα από φωτογραφικές ασκήσεις που δόθηκαν στους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των δύο ομαδικών φωτογραφικών εξορμήσεων που έκαναν, αλλά και από ατομικές εργασίες όπου θέμα και φωτογραφική προσέγγιση επελέγησαν προσωπικά. Το εργαστήριο Αρχιτεκτονική και Φωτογραφία πραγματοποιήθηκε στο χώρο της ΜONUMENTA, μεταξύ 2 Νοεμβρίου και 23 Νοεμβρίου 2016, με εισηγητή τον Jeff Vanderpool.

Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες πωλούνται. Πρόκειται για μια ευγενική προσφορά των συμμετεχόντων στα εργαστήρια, για την υποστήριξη της MONUMENTA.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το σύνδεσμο http://monumenta.org/

(Visited 131 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: