Επενδύσεις, Εξωστρέφεια & Κοινωνική Υπευθυνότητα: Πυλώνες για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Επενδύσεις, Εξωστρέφεια & Κοινωνική Υπευθυνότητα: Πυλώνες για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το 9ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link «Επενδύσεις, Εξωστρέφεια & Κοινωνική Υπευθυνότητα: Πυλώνες για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» & Έκθεση Έργου Φορέων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 στο Hilton Athens Hotel, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 εταιριών, πλειάδα διακεκριμένων ομιλητών και μεγάλη προσέλευση κοινού το Συνέδριο ΕΚΕ της Capital Link σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, έχοντας καταφέρει τα τελευταία εννέα χρόνια να καταστεί πλατφόρμα δικτύωσης και ενημέρωσης, δίνοντας έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και αναδεικνύοντας τις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας, που σε συνδυασμό με την καινοτομία και την εξωστρέφεια, βοηθούν την χώρα μας να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και πως μέσα από την υλοποίηση επενδυτικών και κοινωνικών προγραμμάτων, συμβάλλουν ουσιαστικά στη δημιουργία μιας υγιούς οικονομίας και ενός θετικού κλίματος για την κοινωνία. Δόθηκε έμφαση στις επενδύσεις με διεθνές προφίλ, τις ευκαιρίες που προκύπτουν από μια εναλλακτική και νεοφυή επενδυτική κινητικότητα, ενώ προβλήθηκαν παραδείγματα κορυφαίων επιχειρήσεων που λειτουργούν με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και υποστηρίζουν σταθερά τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Εν μέσω της τρέχουσας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, αναδείχθηκε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία της χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και την επιτυχημένη πορεία των επιχειρήσεων, προϋπόθεση των οποίων αποτελούν η επένδυση στην καινοτομία, η εξωστρέφεια και η κοινωνική υπευθυνότητα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Από την επιχειρηματική πλευρά, το Συνέδριο αποσκοπεί στο να αναδείξει τις πιο σημαντικές δράσεις και προγράμματα που αναλαμβάνουν Ελληνικές και διεθνείς εταιρίες καθώς και επιφανείς οργανισμοί συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της ελληνικής οικονομίας, ενώ προβάλλει κορυφαίες πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας. Στο Συνέδριο συμμετέχουν κάθε χρόνο διεθνείς φορείς, επιχειρηματίες και επενδυτές από το εξωτερικό, ιδιαίτερα γνωστοί στους διεθνείς επιχειρηματικούς και επενδυτικούς κύκλους οι οποίοι συμβάλλουν αποτελεσματικά στην διαμόρφωση θετικής εικόνας για την Ελλάδα και την προσέλκυση επενδύσεων.

 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Από την κοινωνική πλευρά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Συνέδριο έδωσε και πάλι την δυνατότητα σε περίπου 100 Φορείς από όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουν το έργο, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους με το δικό τους ενημερωτικό υλικό στο ευρύ κοινό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι με το διεθνοποιημένο προφίλ των Συνεδρίων της Capital Link, η προβολή τους είναι ευρύτατη συμπεριλαμβανομένων της Ελληνικής Ομογένειας και του επενδυτικού κοινού.

O κ. Νίκος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τόνισε: “Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που για 9η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το συγκεκριμένο συνέδριο, με άξονες την εταιρική κοινωνική ευθύνη, τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια. Το συνέδριο έχει το προνόμιο να συνδυάζει την επιχειρηματική πρωτοβουλία και καινοτομία με κοινωνικές πτυχές. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις προϋποθέσεις που δημιουργούν ευκαιρίες για τις τοπικές οικονομίες, για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, για τους νέους επιχειρηματίες αλλά και για μεγάλες επενδύσεις, με υπευθυνότητα, σεβασμό στο περιβάλλον και μακροπρόθεσμη ματιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, οι οποίοι συνέβαλαν έμπρακτα στην υλοποίηση του συνεδρίου, αλλά και τις περισσότερες από 100 ΜΚΟ που παρουσιάζουν και φέτος το έργο τους, καθώς επίσης τους υποστηρικτές μας, τους διακεκριμένους ομιλητές και το ευρύ κοινό συμμετεχόντων που συμβάλλουν και αυτή τη χρονιά καθοριστικά στην επιτυχία του Συνεδρίου.”

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

“Η συμβολή του αποδήμου ελληνισμού” – «Οικουμενικός Ελληνισμός, Πυλώνας Βιώσιμης Ανάπτυξης για την Ελλάδα μετά την κρίση» – κα. Κατερίνα Παναγοπούλου, Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων ΥΠ.ΕΞ, Άμισθη Ειδική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για τα θέματα Διασποράς.

Παρουσίαση: Επενδύσεις & εξαγωγές – επιτεύγματα και προοπτικές

Τα σχόλια της ενότητας πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Γρηγόρη Στεργιούλη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο, Enterprise Greece. O κ. Στεργιούλης κατά την τοποθέτηση του αναφέρθηκε στις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας, την πρόσφατη εξέλιξη των βασικών μακροοικονομικών δεικτών, τις πολιτικές προτεραιότητες που αφορούν στην βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, την πορεία  των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων και των Εξαγωγών τα τελευταία χρόνια, περιγράφοντας ενδεικτικά μεγάλα έργα ΞΑΕ που αναπτύσσονται τώρα στην Ελλάδα. Συνέχισε με μια επισκόπηση των στρατηγικών επενδυτικών τομέων που προωθεί η Enterprise Greece μέσω του προγράμματος προβολής της και παρέσχε μια εισαγωγή στις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που έχουν στη διάθεσή τους οι διεθνείς και οι Έλληνες επιχειρηματίες από τον EG.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επισκεφτείτε τη σελίδα του Συνεδρίου:

http://csringreece.gr/forum/2019/

(Visited 231 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: