Συμμετοχή της fischer στο έργο Σήραγγες Τεμπών-Πλαταμώνα

Συμμετοχή της fischer στο έργο Σήραγγες Τεμπών-Πλαταμώνα

Τα ολοκληρωμένα συστήματα στερέωσης fischer έδωσαν αξιόπιστες λύσεις σε πληθώρα εφαρμογών στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα.

Με την ολοκλήρωση και παράδοση των σηράγγων στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα, ο άξονας Αθήνας Θεσσαλονίκης, αποκτά έναν ενιαίο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο 503 χιλιομέτρων. Πρόκειται για μια σειρά από 3 δίδυμες σήραγγες. Οι 2 σήραγγες, μήκους 2 και 6 χιλιομέτρων (η μακρύτερη στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια), περνούν μέσα από τον ορεινό όγκο της Όσσας και η σήραγγα Πλαταμώνα, μήκους 2,7 χιλιομέτρων, περνά μέσα από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου.

Οι κατασκευαστικές απαιτήσεις και προδιαγραφές στο έργο ήταν σε ύψιστο επίπεδο και τοποθετήθηκαν όλα τα σύγχρονα συστήματα εξυπηρέτησης και ασφάλειας των χρηστών όπως: Κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, ανιχνευτές καυσαερίων, μεγάφωνα ενημέρωσης κλπ.

Η fischer έχοντας ολοκληρωμένα συστήματα στήριξης, έδωσε αξιόπιστες λύσεις σε πολλές δύσκολες εφαρμογές και συμμετείχε στο έργο από την έναρξη του.

Τα προϊόντα της χρησιμοποιήθηκαν σε πλήθος εφαρμογών, όπως στη στερέωση καλωδίων πυρανίχνευσης (αγκύριο FNA), σημάνσεων και καμερών παρακολούθησης (αγκύριο FAZ), πυροσβεστικών φωλιών (αγκύριο FBN), αντανακλαστικών (αγκύριο FBS) κ.α.

Λόγω της δυναμικής καταπόνησης και του ωστικού κύματος που αναπτύσσεται, ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στα αγκύρια υποσκαφής Zykon FZA και FZEA με τα οποία στερεώθηκαν όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις με τις σχάρες καλωδίων.

Τέλος, με διογκούμενα υλικά παθητικής πυροπροστασίας FireStop, έγινε σφράγιση των πυροδιαμερισμάτων και των ηλεκτρολογικών οδεύσεων.

Η fischer, έχοντας πολυετή παγκόσμια εμπειρία σε παρόμοια έργα, έδωσε λύσεις σε ένα τεράστιας σημασίας έργο, που ολοκληρώνει ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

(Visited 148 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: