Γκρέτα Τούνμπεργκ, πρόσωπο της χρονιάς του “TIME”

Γκρέτα Τούνμπεργκ, πρόσωπο της χρονιάς του “TIME”

Η νεαρή ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Τούνμπεργκ αναδείχθηκε σε πρόσωπο της χρονιάς 2019 από το περιοδικό TIME.

Η 16χρονη μαθήτρια από τη Σουηδία ξεκίνησε μόνη της τον αγώνα για την κλιματική αλλαγή, διαδηλώνοντας κάθε Παρασκευή έξω από το σχολείο της.

Μέσα σε λίγους μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2018, η μοναχική Σκανδιναβή ακτιβίστρια έγινε εκατοντάδες φωνές, ακολούθως χιλιάδες και πλέον η φωνή της ακούγεται σε όλον τον πλανήτη, καθώς το κύμα αντίδρασης για την κλιματική αλλαγή εξαπλώνεται σαν τσουνάμι στις μαθητικές κοινότητες, στη μία χώρα μετά την άλλη.

Σύμφωνα με το περιοδικό «για να ακούσουμε τον συναγερμό για την σχέση ως αρπακτικού της ανθρωπότητας με το μοναδικό σπίτι που έχουμε, για να φέρουμε σε έναν κατακερματισμένο κόσμο μια φωνή που ξεπερνά τα σύνορα, για να μας δείξει ό,τι μπορεί να μοιάζει όταν μια νέα γενιά οδηγεί, η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2019».

Η Τούνμπεργκ είναι το νεαρότερο σε ηλικία Πρόσωπο της Χρονιάς του TIME, θέση που ως τώρα κατείχε ο Τσάρλς Λίντμπεργκ που ήταν 25 χρονών το 1927 όταν τον έβαλε στο εξώφυλλό του το περιοδικό.

(Visited 195 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: