Η Οργάνωση Γη στην εκδήλωση “Αστική Γεωργία”

Η Οργάνωση Γη στην εκδήλωση “Αστική Γεωργία”

Η Οργάνωση Γη συμμετέχει στην εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών με θέμα την “Αστική Γεωργία”, την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 19:00.

Συνεχίζοντας στη θεματική “Αναθεωρώντας την Ελληνική Γεωργία” κι αφού σε προηγούμενες εκδηλώσεις έδωσε το λόγο σε όσους επέστρεψαν στην επαρχία για να γίνουν αγρότες, το Γαλλικό Ινστιτούτο εστιάζει στις πρωτοβουλίες που φέρνουν τη φύση στη πόλη.

Ο Yohan Hubert θα εξηγήσει πώς κατάφερε να «πρασινίσει» τις στέγες πολυκαταστημάτων του Παρισιού παράγοντας βιολογικά λαχανικά. Οι City Crops και Citizen Farm θα παρουσιάσουν την εφεύρεσή τους που επιτρέπει στον καθένα να καλλιεργήσει φρούτα και λαχανικά στο σπίτι του. Ο Maxime de Rostolan θα μιλήσει για την μικρή πειραματική φάρμα του που εφαρμόζει τις αρχές του permaculture, ενώ η ένωση «Terre» θα παρουσιάσει το έργο της για την ευαισθητοποίηση απέναντι στη φύση μέσω της δημιουργίας ενός makers-space για τη γεωργία και το περιβάλλον.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, διευθυντής της Οργάνωσης Γη, θα παρουσιάσει πώς το “Κέντρο της Γης” αναδείχθηκε από την Διεθνή Ένωση για την Προστασία του Περιβάλλοντος (IUCN), ως η καλύτερη αστική πρωτοβουλία που ενώνει τον άνθρωπο με τη φύση παγκοσμίως.

Θα ακολουθήσει “κέρασμα” από την κοινωνική κουζίνα «Option Food Lab».

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

(Visited 152 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: