Η εσωτερική διασκόσμηση στο πλαίσιο της αειφορίας

Η εσωτερική διασκόσμηση στο πλαίσιο της αειφορίας

Με την αυξανόμενη έμφαση που δίνεται στην υγεία και την ευημερία στο δομημένο περιβάλλον, δεν αποτελεί έκπληξη ο ενθουσιασμός με τον οποίο η σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Annette K. Stelmack μιλάει για την έκδοση beta του LEED v4.1.

“Με την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον στο επίκεντρο μιας βιώσιμης αποστολής, η μετάβαση σε εσωτερική διακόσμηση που αρχικά αποκαθιστά και στη συνέχεια αναγεννά, θα στηρίξει περαιτέρω την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, συμβάλλοντας ταυτόχρονα σε ένα καθαρότερο περιβάλλον”, λέει η διευθύνρια της Inspirit-llc, μια εταιρεία συμβούλων βιώσιμου σχεδιασμού.

Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στη βιομηχανία, η Stelmack είναι στην ευχάριστη θέση να δει υγιείς τεχνολογίες κτιρίων και υλικά, να αποκτούν προτεραιότητα στα σχέδια αειφόρου σχεδιασμού. Είναι εξίσου ευχαριστημένη με τις προσαρμογές που έγιναν στο LEED v4.1 για την προώθηση πράσινων εσωτερικών χώρων.

Ως σχεδιάστρια, η Stelmack τονίζει τη σημασία της σκέψης για τα εσωτερικά υλικά στην αρχή των έργων. Λέει ότι αφήνοντάς τα να διαρκέσουν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις πιθανότητες να κερδίσουν πιστώσεις LEED. Η έγκαιρη είσοδος δίνει τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να δοκιμάσουν τις εταιρείες που προσφέρουν EPD και οι οποίοι επιδεικνύουν Leadership Extraction Practices. Η συμβουλή της στις ομάδες έργου είναι: “Να εμπλακεί ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων νωρίς για να μας δώσει ίσες ευκαιρίες να συμβάλουμε στο κτίριο στο σύνολό του. Η διαδικασία ξεκινά με την έρευνα χαρακτηριστικών εσωτερικών προϊόντων, με το να ψάχνουμε βαθιά στο να κατανοήσουμε τη σύνθεση και της χημική σύνθεση του κάθε προϊόντος”.

Διαβάστε περισσότερα στο http://plus.usgbc.org/advancing-healthy-interiors-with-leed-v4-1

(Visited 220 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: