Η Κίνα σχεδιάζει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο!

Η Κίνα σχεδιάζει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο!

Η State Power Investment Corporation, ένας από τους πέντε κορυφαίους παραγωγούς ενέργειας της Κίνας, ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή ενός τεράστιου αιολικού πάρκου ισχύος 6 γιγαβάτ στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορά της με τη Μογγολία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει λάβει έγκριση σχεδιασμού για το έργο της από το Τμήμα Δημοτικής Ανάπτυξης της Ουλανκάμπ στην κινεζική επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας. Εάν το έργο προχωρήσει, η εταιρεία θα εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες σε μια έκταση 3.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σχεδόν την ίδια με την έκταση όλης της Αττικής, με κόστος κατασκευής περίπου 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο στόχος είναι το έργο να έχει τη δυνατότητα να παρέχει σχεδόν 19 τεραβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς την ανάγκη επιδοτήσεων, στο τρίγωνο Πεκίνο-Τιαντζίν-Χεμπέι, το οποίο το 2016 είχε πληθυσμό πάνω από 112 εκατομμύρια άτομα.

Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του έργου, αλλά ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρωθεί εγκαίρως για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, οι οποίοι πρόκειται να φιλοξενηθούν στο Πεκίνο.

Εκτός από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, θα χρειαστεί να κατασκευαστούν 12 δίκτυα μεταφοράς υψηλής τάσης για την υποστήριξη του μεγαλεπήβολου σχεδίου.

Η Κίνα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή αιολικής ενέργειας, με τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ από κάθε χώρα, έχοντας ξεπεράσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο, και με συνεχή ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας. Με την μεγάλη έκταση και ακτογραμμή της, η Κίνα διαθέτει εξαιρετικούς πόρους αιολικής ενέργειας.

Πηγή: naftemporiki.gr

(Visited 75 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: