Η Schneider Electric διακρίθηκε για την προώθηση της ισότητας των φύλων

Η Schneider Electric διακρίθηκε για την προώθηση της ισότητας των φύλων

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, έλαβε δύο σημαντικές διακρίσεις για τη δέσμευση και την πρόοδό της ως προς την ισότητα των φύλων και την ένταξής τους σε όλο τον Όμιλο. Η εταιρεία βραβεύθηκε ως μία από τις 230 εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) για το 2019, και για πρώτη φορά έλαβε το βραβείο 2019 Catalyst Award που αναδεικνύει τις εταιρείες για τις προοδευτικές πρωτοβουλίες τους που συμβάλλουν στη δημιουργία ασφαλούς και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο οι γυναίκες μπορούν να εξελιχθούν.

«Η δέσμευση της Schneider Electric είναι να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους και παντού και να διασφαλίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι εκτιμώνται και είναι ασφαλείς, ώστε να μπορούν να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους», δήλωσε ο Olivier Blum, Global Chief Human Resources Officer και Executive Vice President της Schneider Electric. «Η κατάταξή μας στο Bloomberg GEI, και το καταξιωμένο Catalyst Award, αποδεικνύουν τις ισχυρές μας επιδόσεις στη Διαφορετικότητα και την Ένταξη, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο».

Το Bloomberg αναγνωρίζει τη δέσμευση της Schneider Electric για Διαφορετικότητα και Ένταξη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Schneider Electric περιλαμβάνεται στο Bloomberg GEI. Με έτος δημιουργίας το 2016 για να παρέχει στους managers και τους επενδυτές συγκριτικές πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις των μεγαλύτερων εταιρειών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στον κόσμο, το GEI επεκτάθηκε το 2018 σε όλους τους τομείς. Το 2019, η Schneider Electric είναι μια από τις 230 εταιρείες παγκοσμίως, και μία από τις μόνο οκτώ στον κλάδο της βιομηχανίας, που περιλαμβάνεται στον δείκτη GEI.

Η Schneider Electric σημείωσε υψηλή βαθμολογία για τη δέσμευση των ανώτατων διοικητικών στελεχών, τις εταιρικές πολιτικές για τον μη αποκλεισμό και το community engagement. Αυτή η ισχυρή απόδοση αντικατοπτρίζει τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για να φέρει θετικές αλλαγές και να παρακολουθήσει την πρόοδό της. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, τόσο η παγκόσμια πολιτική οικογενειακής άδειας (Global Family Leave policy) όσο και η εφαρμογή του πλαισίου ισότιμης αμοιβής αποτελούν μέρος του Schneider Sustainability Impact, το οποίο αποτελεί βαρόμετρο για τη μέτρηση της ανάπτυξης και της απόδοσης της Εταιρείας και μέρος της μεταβλητής για την αποζημίωση όλων των εργαζομένων. Μέχρι το τέλος του 2018, περισσότερες από 50 χώρες έχουν εφαρμόσει την Πολιτική Οικογενειακών Αδειών και πάνω από το 90% των εργαζομένων του Ομίλου καλύπτονται από το Πλαίσιο της Ισότιμης Αμοιβής.

«Συγχαίρουμε τη Schneider Electric και τις υπόλοιπες 229 επιχειρήσεις που παρακολουθούνται από τον δείκτη για τη δράση τους σχετικά με την ισότητα των φύλων μέσω του πλαισίου Bloomberg GEI», δήλωσε ο Peter T. Grauer, Chairman του Bloomberg και Founding Chairman του U.S. 30% Club. «Η ένταξη της Schneider Electric στο GEI είναι μία ισχυρή απόδειξη για τους εργαζομένους, τους επενδυτές και τις λοιπές εταιρείες του κλάδου πως η εταιρεία αποτελεί ένα παράδειγμα των συνεχώς προσπαθειών για τη δημιουργία ενός πραγματικού εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς».

 Η Schneider Electric λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές από τον ΜΚΟ Catalyst για την αξιοσημείωτη πρόοδό της στην Ινδία

Το Catalyst Award τιμά τις καινοτόμες οργανωτικές προσεγγίσεις με αποδεδειγμένα, μετρήσιμα αποτελέσματα που επιταχύνουν την πρόοδο των γυναικών μέσω της ένταξής τους στο εργασιακό περιβάλλον. Η Schneider Electric είναι μία από τις τέσσερις οργανώσεις που έλαβαν το βραβείο φέτος μαζί με την Bank of America, την Deutsche Post DHL Group και την Elli Lilly. Η εταιρεία αναγνωρίζεται για την ολιστική προσέγγισή της στην Ινδία σχετικά με την ενσωμάτωση των φύλων και τη διατήρηση γυναικών στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας.

Για να αξιολογήσει τον Όμιλο, ο ΜΚΟ Catalyst προχώρησε σε μια εκτενή αξιολόγηση των ανώτερων στελεχών και του προσωπικού της Schneider Electric Ινδίας, η οποία περιλάμβανε ανασκοπήσεις εγγράφων, τηλεφωνικές συνεντεύξεις και επισκέψεις. Στα γραφεία της Schneider Electric στο Δελχί και το Μπανγκαλόρ, ο ΜΚΟ Catalyst εντυπωσιάστηκε από τα αποτελέσματα της ένταξης των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον σε μία χώρα που η ισότητα των φύλων παραμένει μία μεγάλη ανησυχία.

Η ολιστική προσέγγιση της Schneider Electric Ινδίας περιλαμβάνει:

  • Προγράμματα πρόσληψης και διατήρησης: στοχευμένη πρόσληψη αποφοίτων αλλά και πρόσληψη εκτός κλάδου, πρόσληψη και διατήρηση ατόμων από διάφορες διαστάσεις της διαφορετικότητας, συμπεριλαμβανομένης της αναπηρίας και της κοινότητας LGBTI.
  • Προσπάθειες επανένταξης των γυναικών μετά από διακοπή της εργασίας μέσω προγραμμάτων όπως το Her Second Inning, που διευκολύνουν τη μετάβαση των γυναικών επαγγελματιών πίσω στην εργασία.
  • Συμμετοχή και ένταξη των ανδρών σε όλες τις πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση και υποστήριξή των γυναικών.
  • Ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις για όλους. Πολλοί εργαζόμενοι μοιράστηκαν ιστορίες σχετικά με τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως για μεγάλες περιόδους με την υποστήριξη των διευθυντών και των συναδέλφων τους για να φροντίζουν τους αρρώστους στην οικογένειά τους. Επιπλέον, περισσότεροι πατέρες λαμβάνουν γονική άδεια.

 «Στη Schneider Electric γνωρίζουμε ότι ενστερνίζοντας τη διαφορετικότητα ουσιαστικά αναγνωρίζεις την αλήθεια αυτού του κόσμου. Είναι αυτονόητο ότι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ενθαρρύνει άτομα από διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετικά φύλα και διαφορετικές κοινωνικο-θρησκευτικές προτιμήσεις, τα ωθεί στο να φέρουν τον αυθεντικό τους εαυτό στην εργασία. Και κατά συνέπεια να συνεισφέρουν όσο δυνατόν περισσότερο τόσο εκτός, όσο και εντός εργασιακού περιβάλλοντος», δήλωσε ο Anil Chaudhry, Managing Director & Zone President, Schneider Electric Greater India και μέλος του Global Diversity & Inclusion Board του Ομίλου. «Είμαστε υπερήφανοι που τηρούμε αυτά που πρεσβεύουμε τα τελευταία χρόνια για τη Διαφορετικότητα και την Ένταξη – και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για την αναγνώριση από τον ΜΚΟ Catalyst. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου που δουλεύει με πάθος».

Από το 2015 έως το 2018, ο αντίκτυπος της πρωτοβουλίας ήταν ολοένα και πιο απτός, με την εκπροσώπηση των γυναικών να αυξάνεται σε όλα τα επίπεδα κατά 15,9% έως 20,8%, παρά τη συνολική συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού κατά 5%, ενώ τα ποσοστά οικειοθελούς αποχώρησης των γυναικών συρρικνώνονται σχεδόν κατά το ήμισυ από 14,6% στο 7,8%.

Η διάκριση που έλαβε η Schneider Electric Ινδίας αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Με επίκεντρο ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, τα επιτεύγματα της Schneider Electric στην Ινδία είναι ένα μόνο παράδειγμα των συνολικών στόχων της εταιρείας να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους, δημιουργώντας σωματική, αλλά ταυτόχρονα και ψυχολογική ασφάλεια για τους εργαζομένους της.

Σχετικά με την Schneider Electric

Η Schneider Electric πρωτοπορεί στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Διαχείρισης Ενέργειας και του Αυτοματισμού στις Κατοικίες, τα Κτίρια, τα Data Center, τις Υποδομές και τις Βιομηχανίες. Με παγκόσμια παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, η Schneider είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στη Διαχείριση Ισχύος – Μέση Τάση, Χαμηλή Τάση και Ασφαλή Τροφοδοσία Ισχύος καθώς και στα Συστήματα Αυτοματισμού. Παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για βελτίωση της απόδοσης, που συνδυάζουν την ενέργεια τον αυτοματισμό και το λογισμικό. Στο παγκόσμιο Οικοσύστημά μας, συνεργαζόμαστε με το μεγαλύτερο δίκτυο Συνεργατών, Integrators και Developers σε μία Ανοιχτή Πλατφόρμα που προσφέρει έλεγχο σε πραγματικό χρόνο και λειτουργική απόδοση. Πιστεύουμε πως οι σπουδαίοι άνθρωποι και συνεργάτες μας είναι αυτοί που κάνουν τη Schneider μία κορυφαία εταιρεία και πως η δέσμευσή μας για Καινοτομία, Διαφορετικότητα και Βιωσιμότητα διασφαλίζει ότι η ιδέα Life Is On μπορεί να γίνει πραγματικότητα παντού, για όλους και για κάθε στιγμή. www.schneider-electric.com

(Visited 145 times, 1 visits today)

Γραφτείτε στο newsletter μας: