Οι ολοκληρωμένες ξενοδοχειακές λύσεις της LG στα «Ikos Olivia»

Οι ολοκληρωμένες ξενοδοχειακές λύσεις της LG στα «Ikos Olivia»

Η νέα πολυτελής τουριστική μονάδα της Χαλκιδικής επέλεξε τις επαγγελματικές λύσεις LG για τον κλιματισμό, τη θέρμανση, και την παραγωγή ζεστού νερού των εγκαταστάσεων της σε ένα έργο που αποτελεί το μεγαλύτερο της χρονιάς στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

Σε μια δεκαετία κατά την οποία η ξενοδοχειακή υποδομή της χώρας μας αναβαθμίζεται συστηματικά, η LG Electronics (LG) συμβάλλει με την προηγμένη τεχνολογία της στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας υψηλού επιπέδου. Με μακροχρόνια εμπειρία στον ξενοδοχειακό τομέα, η LG συνεργάστηκε με τη νέα τουριστική μονάδα 5 αστέρων “Ikos Olivia” (πρώην Gerakina Beach) στη Χαλκιδική για την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ψύξης – θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Η συνδυαστική ξενοδοχειακή λύση LG Multi V IV και LG Hydrokit που πρότεινε η LG εξασφαλίζει ασυναγώνιστη εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων για τα δεδομένα της ξενοδοχειακής αγοράς. Συγκεκριμένα, η λύση αποτελούνταν από 480 εσωτερικές μονάδες κλιματισμού συνδεδεμένες με 23 εξωτερικές μονάδες κλιματισμού, καθώς και 12 μονάδες Hydrokit.

Tο “Ikos Olivia”, ένα νέο πολυτελές resort στη Χαλκιδική, χτισμένο μέσα σε ένα τοπίο μοναδικής μεσογειακής ομορφιάς, όπου συνδυάζεται το πλούσιο πράσινο της Σιθωνίας με το απέραντο γαλάζιο του Τορωναίου κόλπου. Με 136 δωμάτια και 159 bungalow suites, ο νέος τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών ξεκίνησε να υποδεχέται τους πρώτους επισκέπτες αυτό τον μήνα. Διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του, το “Ikos Olivia” εμπιστεύτηκε την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες ξενοδοχειακές λύσεις της LG για τα συστήματα ψύξης – θέρμανσης, αλλά και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, που εξυπηρετούν απόλυτα τις αυξημένες ανάγκες των εγκαταστάσεών του.

Συγκεκριμένα, το “Ikos Olivia” επέλεξε ξενοδοχειακές ολοκληρωμένες λύσεις ψύξης – θέρμανσης LG Multi V IV, οι οποίες διακρίνονται για την κορυφαία ενεργειακή τους απόδοση και τη σημαντική εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας, σε συνδυασμό με εσωτερικές μονάδες τύπου κασέτας. Στο συγκεκριμένο έργο η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς τα προηγμένης τεχνολογίας συστήματα LG MULTI V IV Heat Recovery επιτρέπουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο στις εσωτερικές μονάδες κλιματισμού να λειτουργούν στη ψύξη, ενώ στις συνδεδεμένες εσωτερικές μονάδες Hydrokit να λειτουργούν στη θέρμανση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η θερμότητα που απορροφάται από τους χώρους όπου λειτουργούν μονάδες κλιματισμού στην ψύξη να μεταφέρεται (μέσω των μονάδων Hydrokit) στο ζεστό νερό χρήσης και να μην απορρίπτεται όπως στις συμβατικές μονάδες στο περιβάλλον. Η επιπρόσθετη εξοικονόμηση από αυτή τη λειτουργία μπορεί να ξεπεράσει το 20%.

Τα συστήματα LG Multi V IV Heat Recovery είναι εφοδιασμένα με μοναδική τεχνολογία ανάκτησης θερμότητας, ενώ προσφέρουν πιστοποιημένα κορυφαία ενεργειακή απόδοση και ταυτόχρονα βοηθούν στην εξοικονόμηση σημαντικού μέρους από το κόστος λειτουργίας των κλιματιστικών μονάδων. Πρόσφατα, η LG παρέλαβε ειδική πιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας από τον αναγνωρισμένο και έγκυρο Οργανισμό ‘Eurovent’ για τα προηγμένης τεχνολογίας κεντρικά συστήματα κλιματισμού Multi V (MULTI V IV, MULTI V S, MULTI V IV PRO). Σύμφωνα με την πιστοποίηση του Eurovent, οι μονάδες κλιματισμού VRF της LG πετυχαίνουν άριστες επιδόσεις, τόσο σε λειτουργία ψύξης, όσο και θέρμανσης. Ο υψηλότερος εποχιακός συντελεστής απόδοσης έως 7,9 (ESEER), ο πιστοποιημένος κατά Eurovent δείκτης ενεργειακής απόδοσης στην ψύξη έως 4.83 (EER) και ο συντελεστής απόδοσης στη θέρμανση έως 5.32 (COP) εξασφαλίζουν την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους λειτουργίας. Με δυνατότητα σύνδεσης έως και 64 εσωτερικών μονάδων υψηλής απόδοσης και χαμηλού θορύβου, τα συστήματα Multi V αποτελούν την ιδανική επιλογή για μια πληθώρα διαφορετικών επαγγελματικών χώρων, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση ενέργειας και κομψό σχεδιασμό.

Οι μονάδες Hydrokit της LG έρχονται να δώσουν αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα του υψηλού κόστους παραγωγής ζεστού νερού. Η λειτουργία τους είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς βασίζεται στον ατμοσφαιρικό αέρα και την ηλεκτρική ενέργεια, και όχι σε συμβατικές πηγές ενέργειας, όπως το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο. Έτσι, η μείωση στο κόστος λειτουργίας, σε σχέση με ένα παραδοσιακό σύστημα, μπορεί να φτάσει μέχρι και 50%. Η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει σε νέες ή σε υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις, και η λειτουργία τους είναι 100% συμβατή με μονάδες Fan Coil, καλοριφέρ, συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, ηλιακά πάνελ και boiler.

Ο κ. Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής του τμήματος Business Solutions της LG Electronics Hellas, δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη συνεργασία είναι το μεγαλύτερο έργο της χρονιάς στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά σε ότι αφορά στην παροχή συστημάτων ψύξης – θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που αποτελούμε μέρος της προσπάθειας των φορέων του τουρισμού για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς. Η νέα επιτυχημένη συνεργασία με το πολυτελές ξενοδοχείο “Ikos Olivia” επιβεβαιώνει την αξιοπιστία των προϊόντων αλλά και την τεχνογνωσία και το υψηλό επίπεδο λύσεων και υπηρεσιών που παρέχει η LG».

LG_logo

(Visited 121 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: