Νέα Αστική Ατζέντα

Νέα Αστική Ατζέντα

[event_details date=””]

Η “Νέα Αστική Ατζέντα” των Ηνωμένων Εθνών-Οδηγός Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019

[event_details]

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ., στο Σεράφειο Κέντρο Καινοτομίας & Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, η «Οργάνωση Γη» παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην ελληνική γλώσσα την «Νέα Αστική Ατζέντα» του UN Habitat. 

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ο γραμματέας της «Οργάνωση Γη», κ. Πέτρος Κόκκαλης, και η αντιδήμαρχος της Βιέννης και στέλεχος των Πρασίνων της Αυστρίας, κ. Μαρία Βασιλάκου. H εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα.

Η νέα Αστική Ατζέντα με δυο λόγια:

Σε όλον τον κόσμο οι πόλεις είθισται να βρίσκονται πάντα δυο βήματα μπροστά από τις χώρες. Έχουν την ευχέρεια να απορροφούν πιο γρήγορα τις τεκτονικές αλλαγές και τις δυνατότητες της τεχνολογίας, να εφαρμόζουν σε πιλοτικό επίπεδο καινοτόμα προγράμματα, να προχωρούν σε αναπτυξιακές συνέργειες προς όφελος του πολίτη, να αναπτύσσουν δράσεις αλληλεγγύης. Ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης, κατά γενική ομολογία, η συμβολή των πόλεων στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής ήταν καθοριστική. Η Νέα Αστική Ατζέντα, όπως διαμορφώθηκε μετά τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, αξιοποιεί αυτή την ικανότητα των πόλεων δημιουργώντας μια εργαλειοθήκη από πολιτικές, δράσεις και πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της αειφορίας και της βιωσιμότητας των πόλεων, με ορίζοντα τo 2030, όπως τίθεται και από τους Παγκόσμιους Στόχους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ. Καθορίζει πρότυπα και αρχές για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την ανάπτυξη, τη διαχείριση και τη βελτίωση των αστικών περιοχών στους πέντε κύριους άξονες υλοποίησής της: πολιτικές και νομοθεσία για το αστικό περιβάλλον, πολεοδομία και αστικό σχεδιασμό, τοπική οικονομία και δημοτική χρηματοδότηση, τοπική εφαρμογή.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου
11:00 π.μ – 13:00 μ.μ
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

(Visited 123 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: