Πράσινη ανάκαμψη στη μετά covid εποχή

Πράσινη ανάκαμψη στη μετά covid εποχή

Ολοένα και περισσότερες προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο, από τον επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) έως τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και κορυφαίους οικονομολόγους, ζητούν μια «πράσινη ανάκαμψη» με μειωμένες εκπομπές CO2 καθώς και ενίσχυση της οικονομίας. Αλλά τι πραγματικά περιλαμβάνει η «πράσινη ανάκαμψη»;

Εν ολίγοις, μια πράσινη ανάκαμψη είναι αυτή που θα ωφελήσει όλους μας και τον πλανήτη μας για τα επόμενα χρόνια.

Κατασκευάζοντας βιώσιμα στη στρατηγική εξόδου μας από την πανδημία είναι μια win-win-win υπόθεση για το κλίμα, τη δημόσια υγεία και την οικονομία.

Εκπομπές

Η καλύτερη ποιότητα του αέρα, το πιο υγιές νερό, η αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων και η βελτιωμένη προστασία της βιοποικιλότητας όχι μόνο μειώνουν την ευπάθεια των κοινοτήτων σε πανδημίες και βελτιώνουν την ανθεκτικότητα, αλλά έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την οικονομική δραστηριότητα, να δημιουργήσουν εισόδημα, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να μειώσουν τις ανισότητες.

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με τη μείωση κατά 7% στις παγκόσμιες εκπομπές CO2 από τότε που ο COVID-19 μας στέρησε τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μείωση των εκπομπών στην ιστορία, ακόμη και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την οικονομική κρίση του 2008.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, όπως και η οικονομική κρίση το 2008 έτσι και ο COVID-19 είναι πιθανότατα μια καθυστέρηση στη συνεχή αύξηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Διαβάστε περισσότερα στο theecologist.org/2021/feb/15/green-covid-19-recovery

(Visited 227 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: