Πρόσκληση για σύμβουλος ενέργειας / μέντορας ενεργειακών κοινοτήτων

Πρόσκληση για σύμβουλος ενέργειας / μέντορας ενεργειακών κοινοτήτων

Πρόσκληση για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του έργου POWERPOOR Σύμβουλος Ενέργειας και Μέντορας Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Τα προγράμματα προσφέρουν ποικίλα οφέλη μέσα από μία καλά δομημένη εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία συνδυάζει θεωρία και πρακτική και δεν απαιτεί απαραίτητα τεχνικό υπόβαθρο.

Το τριετές ευρωπαϊκό έργο POWERPOOR, που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2020, και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ως πρωταρχικό στόχο την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την υποστήριξη των ενεργειακά φτωχών πολιτών με την υλοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής απόδοσης και τη συμμετοχή τους σε συνεργατικές πρωτοβουλίες σε θέματα ενέργειας, μέσω της ανάπτυξης προγραμμάτων στήριξης και τεχνολογικών εργαλείων.

Στο πλαίσιο του έργου, προβλέπεται η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την εκπαίδευση Συμβούλων Ενέργειας και Μεντόρων Ενεργειακών Κοινοτήτων, οι οποίοι θα συνεργαστούν με το έργο POWERPOOR, με τους ενεργειακά φτωχούς πολίτες και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στις 8 συμμετέχουσες χώρες του έργου, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα.

Τα οφέλη για τον ΣύμβουλοΜέντορα Ενέργειας αφορούν στην εκπαίδευση σχετικά με την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, τον σχεδιασμό παρεμβάσεων ενεργειακής απόδοσης και τις ενεργειακές κοινότητες/συνεταιρισμούς που έχουν συσταθεί από αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ενέργειας. Ακόμη, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να αναπτύξουν soft skills, θα λάβουν πιστοποίηση ιδιότητας Συμβούλου/Μέντορα Ενέργειας και θα αποτελέσουν μέλη ενός εκτεταμένου δικτύου Συμβούλων και Μεντόρων Ενέργειας σε όλη την ΕΕ.

Για το 2021, ο πρώτος κύκλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Οκτώβριο ή Νοέμβριο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα συνεχιστούν και για το έτος 2022.

Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας ακολουθήστε το σύνδεσμο εδώ.

Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, θα σας αποσταλεί αναλυτική ενημέρωση για την οργάνωση των σεμιναρίων και τη διαδικασία συμμετοχής.

Σημείωση: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διατίθενται χωρίς χρέωση στους εκπαιδευόμενους.

(Visited 763 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: