R+T 2018: Τα στέγαστρα βεράντας είναι πιο ευέλικτα από ποτέ

R+T 2018: Τα στέγαστρα βεράντας είναι πιο ευέλικτα από ποτέ

Τα στέγαστρα βεράντας είναι πιο ευέλικτα από ποτέ όσον αφορά το μέγεθος, τον τεχνικό σχεδιασμό και την εμφάνισή τους. Παρέχουν άνεση και προστασία από τις καιρικές συνθήκες – από τον υπερβολικό ήλιο, την αύξηση του ανέμου ή τις βροχοπτώσεις. Τα συστήματα μπορούν να προσαρμοστούν ιδανικά στις μετεωρολογικές και κατασκευαστικές συνθήκες. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για τους οποίους τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για στέγες βεράντας αυξάνεται συνεχώς στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Η βελγική εταιρία Renson, για παράδειγμα, επικεντρώνεται σε σύγχρονες στέγες βεράντας με μοντέρνο και αρθρωτό σχεδιασμό. Το σύστημα Algarve, συνεπώς, ικανοποιεί τη ζήτηση για μια στέρεη και ελεύθερη στέγη, η οποία μπορεί επίσης να ανοιχτεί εάν απαιτείται. Η Algarve Roof, η ειδική παραλλαγή της εγκατάστασης, επιτρέπει επίσης την ενσωμάτωση της οροφής μεταξύ των υφιστάμενων δομών τοιχοποιίας ή πλαισίων.

Το στέγαστρο Camargue χρησιμοποιείται για επέκταση της στέγης σε ένα περίπτερο κήπου, για να προσφέρει περισσότερη προστασία της ιδιωτικότητας αλλά και προστασία από τις καιρικές συνθήκες και να εξασφαλίσει ευχάριστες συνθήκες ακόμα και σε θυελλώδεις και βροχερές ημέρες. “Εκτός από την οροφή που μπορεί να ανοίξει με στροφή, αυτή η παραλλαγή περιέχει σχεδόν κάθε αξεσουάρ άνεσης όπως σε ένα σταθερό κτίριο”, δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων Christian Thomas. Το περίπτερο μπορεί να εξοπλιστεί, όπως απαιτείται, με συρόμενα γυάλινα τοιχώματα, κατακόρυφες τέντες ανθεκτικές στην καταιγίδα, διαφορετικούς τύπους συρόμενων παντζουριών, φωτισμό LED, ακτινοβολούμενη θέρμανση ή μεγάφωνα, για παράδειγμα. Ο Christian Thomas δήλωσε ακόμα: “Πολλές από αυτές τις επιλογές ενσωματώνονται σχεδόν αόρατα στη δομή της στέγης της ταράτσας”. Με την Skye η οροφή όχι μόνο ανοίγει, αλλά και κινείται τελείως προς τα πλάγια αν θέλουμε να έχουμε καλύτερη θέα στον ουρανό.

Κατά την ανάπτυξη των στεγάστρων βεράντας, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται πάντα στην υψηλή ποιότητα κατασκευής ώστε να έχουμε την ελάχιστη συντήρηση. Το βρόχινο νερό που συλλέγεται από τις λαμαρίνες απορρίπτεται αόρατα στους στύλους και οι γραμμές των καλωδίων είναι διακριτικά ενσωματωμένες στη δομή στήριξης. Οι στέγες βεράντας έχουν αρθρωτό σχεδιασμό ενώ ένα στοιχείο μπορεί να μετρήσει μέχρι 4,5 x 6 μέτρα. “Οι μεγάλες βεράντες μπορούν επίσης να καλυφθούν εάν συνδυαστούν διάφορες μονάδες, γι ‘αυτό και το σύστημα αυτό είναι κατάλληλο, για παράδειγμα για εστιατόρια με υψηλή αισθητική ή για ξενοδοχεία”, εξηγεί ο Christian Thomas.

Οι λαμαρίνες παρέχουν προστασία από τη βροχή, τον ήλιο και τον άνεμο και επιτρέπουν στον θερμικό αέρα να ξεφύγει προς τα πάνω το καλοκαίρι όταν ανοίγει ελαφρώς, δημιουργώντας έτσι ένα ευχάριστο κλίμα.

Αναβαθμισμένα μοντέλα

Η Nova Hüppe θα παρουσιάσει επίσης πλήρως ευέλικτα συστήματα. Ο διευθύνων σύμβουλός της Normen Strecker έχει ήδη αποκαλύψει: “Θα παρουσιάσουμε μια νέα έκδοση του Novatop Q. στην  R+T 2018.” Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τρέχοντος μοντέλου αυτής της λύσης σκίασης είναι η ποιότητα και η ευελιξία του.

Το Novatop Q.bus εντυπωσιάζει με το σχεδιασμό του βασισμένο στη σύγχρονη αρχιτεκτονική, την ευελιξία και τον κατοχυρωμένο μηχανισμό μείωσης. Σχεδιασμένο στη βασική του έκδοση ως ένα πλήρως ελεύθερο σύστημα με τέσσερις θέσεις, το βασικό μοντέλο μπορεί να επεκταθεί σχεδόν απεριόριστα με άλλα συστήματα Q.bus για να δημιουργήσει τα μεγαλύτερα δυνατά συστήματα σκίασης. Υπάρχει επίσης μια επιτοίχια έκδοση. “Σε αυτή την περίπτωση το σύστημα είναι τοποθετημένο απευθείας στην πρόσοψη του σπιτιού και μπορεί επίσης να σχεδιαστεί ως γωνιακή έκδοση”, δήλωσε ο Normen Strecker.

Τα drop-out προφίλ και οι ισχυρότερες διαστάσεις κιβωτίου επιτρέπουν μέγιστα μεγέθη πλάτους 600 ή 550 εκατοστών για την κύρια κουρτίνα και μεγαλύτερη δυνατή πτώση 400 ή 450 εκατοστών. Ο Normen Strecker δήλωσε: “Τα χαρακτηριστικά που μπορούν να ενσωματωθούν στο σύστημα είναι επίσης ενδιαφέροντα. Περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, ένα ηχοσύστημα που είναι ενσωματωμένο στο πλαίσιο και επιτρέπει στο Q.bus να ενεργεί ως ηχείο. Επίσης πολύ δημοφιλείς είναι οι ενσωματωμένοι προβολείς LED και οι θερμαντήρες ομπρέλας που επεκτείνουν σημαντικά το χρόνο που περνάμε σε εξωτερικούς χώρους.”

Όλες οι προτάσεις στην R+T 2018

Κατά τη διάρκεια της R+T 2018, της κορυφαίας παγκοσμίως εμπορικής έκθεσης για τα ρολά, τις πόρτες και τα συστήματα ηλιοπροστασίας, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να δουν ένα μεγάλο αριθμό λύσεων για τα συστήματα στέγασης βεράντας ζωντανά σε λειτουργία και να αποκτήσουν μια εκτενή εικόνα των εφαρμογών.

Κατά τη διάρκεια της R+T 2018, η Nova Hüppe θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση του της Novatop Q bus, η οποία είναι καθιερωμένη στην αγορά. (Picture credit: Nova Hüppe)

(Visited 1.220 times, 1 visits today)

Ετικέτες:

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: