Η Schneider Electric στη 12η θέση της λίστας της Corporate Knights

Η Schneider Electric στη 12η θέση της λίστας της Corporate Knights

Ο Όμιλος Schneider Electric κατακτά την 1η θέση στον κλάδο του και τη 12η στη γενική κατάταξη του δείκτη “Global 100 Most Sustainable Corporations 2016” της Corporate Knights.

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στην ενεργειακή διαχείριση και τον αυτοματισμό, αναγνωρίζεται ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς τοποθετείται στη 12η θέση της λίστας Global 100 Most Sustainable Corporations in the World 2016 και στην 1η  μεταξύ των εταιρειών GICS. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος Schneider Electric συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 καλύτερων επιχειρήσεων του δείκτη αειφορίας της Corporate Knights, ο οποίος ανακοινώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του World Economic Forum στο Νταβός.

Οι επιχειρήσεις που καταφέρνουν να συμπεριληφθούν στην κατάταξη Global 100 θεωρούνται κορυφαίες στον κλάδο τους, όσον αφορά στις συνολικές τους επιδόσεις στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Η επιλογή τους γίνεται από μία εντυπωσιακά εκτεταμένη λίστα 4.353 εισηγμένων επιχειρήσεων από κάθε μέρος της γης, η κεφαλαιοποίηση των οποίων ήταν μεγαλύτερη των $2 δισ. δολαρίων, την 1/10/2015. Η Schneider Electric βρίσκεται στην κορυφή του κλάδου της και μεταξύ των 11 γαλλικών επιχειρήσεων της λίστας. Η αξιολόγηση των επιχειρήσεων της λίστας Global 100 γίνεται με βάση 12 ποσοτικούς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα, ο κύκλος εργασιών μιας επιχείρησης για κάθε μονάδα ενέργειας που καταναλώνει για τη λειτουργία της.

Ο κ. Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric, δήλωσε σχετικά: «Το 2016, η συνολική μας βαθμολογία ανέβηκε στο 70,5%, από 68,4% το 2015, και είναι η καλύτερη που έχουμε πετύχει ποτέ στην ιστορία του Global 100. Το αποτέλεσμα αυτό μας φέρνει στην κορυφή του κλάδου μας και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να θέσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη στην καρδιά της στρατηγικής μας. Το γεγονός της υποχώρησής μας κατά 3 θέσεις στη γενική κατάταξη καταδεικνύει ότι τα γενικά κριτήρια έχουν αναβαθμιστεί, γεγονός το οποίο είναι καλό για όλους και ειδικότερα για εμάς αποτελεί έναυσμα για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα αυτό».

Η Schneider Electric συμμετέχει, επίσης, στους κυριότερους δείκτες αειφόρου ανάπτυξης, όπως ο Carbon Disclosure Performance Leadership Index, οι δείκτες Dow Jones Sustainability World & Europe και ο δείκτης World’s Most Ethical Companies©. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν το σταθερό προσανατολισμό του Ομίλου στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη μεθοδολογία Planet & Society Barometer, την οποία η εταιρεία ακολουθεί από το 2005. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2015, στο πλαίσιο της Συνάντησης στο Παρίσι για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής (COP21), η Schneider Electric ανέλαβε 10 νέες δεσμεύσεις σε σχέση με τα προϊόντα και τις λύσεις της, τις δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης και την εφοδιαστική της αλυσίδα, με στόχο να καταστήσει τη λειτουργία της ακόμη πιο οικολογικά φιλική μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

Η κατάταξη Global 100 θεωρείται μία από τις καλύτερες στον κόσμο από πλευράς αντιπροσωπευτικότητας, αξιοπιστίας, επιστημονικού κύρους και μεθοδολογίας, όπως καταδεικνύει η σχετική έρευνα του οργανισμού Branding Institute. Η σχετική λίστα περιλαμβάνεται στην έκδοση  Winter 2016 του Corporate Knights, ενός εντύπου που ειδικεύεται σε θέματα ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος (clean capitalism).

 

SE - Logo

(Visited 68 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: