Συνεργασία Siemens και IBM για λύσεις που βασίζονται στο cloud

Συνεργασία Siemens και IBM για λύσεις που βασίζονται στο cloud

Η Siemens και η IBM συνεργάζονται για να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά στις λύσεις διαχείρισης ενέργειας για κτήρια, βασισμένες στο cloud.

  • Η πλατφόρμα διαχείρισης κτηρίων, που βασίζεται στο cloud, αξιοποιεί τις τεχνολογίες διαχείρισης assets και ανάλυσης δεδομένων της επιχείρησης προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι βιωσιμότητας
  • Η συνεργασία με το Business Unit Internet of Things της IBM Watson, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο IBM Interconnect 2016, θα μετατρέψει την απόδοση των ακινήτων.

Το Τμήμα Buildings Technologies της Siemens και η IBM ανακοίνωσαν λύσεις που βασίζονται στο cloud, οι οποίες θα αξιοποιήσουν την εξειδίκευση της Siemens στην ανέγερση και διαχείριση κτηρίων και την αντίστοιχη της IBM Internet of Things (IoT) προκειμένου να μεγιστοποιηθεί  η προοπτική  που έχουν τα συνδεδεμένα κτήρια καθώς και τα δεδομένα που δημιουργούν. Θα βοηθήσουν έτσι τους ιδιοκτήτες των κτηρίων που προορίζονται για επαγγελματική χρήση σε πολλαπλές βιομηχανίες να πετύχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα αλλά και τους στόχους ενεργειακής απόδοσης που έχουν θέσει.

Η ευφυΐα των κτηρίων αναπτύσσεται μέσα από τις αναδυόμενες τεχνολογίες στο Υπολογιστικό Νέφος (cloud computing), την ανάλυση δεδομένων και τις ευφυείς συσκευές του κλάδου – συγχωνεύοντας αποτελεσματικά τον εικονικό και τον πραγματικό κόσμο μέσα στο κτηριακό περιβάλλον. Αυτή η μετατόπιση προσφέρει μια ευκαιρία μετατροπής των ακινήτων σε ενεργό παράγοντα για την επιτυχία της επιχείρησης. Η λύση ανταποκρίνεται σ’ αυτή την ευκαιρία, παρέχοντας μεγαλύτερη διαφάνεια και ευελιξία για την υποστήριξη της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, ενώ παράλληλα οδηγεί σε μεγαλύτερη αποδοτικότητα και εξοικονόμηση κόστους, επηρεάζοντας τα κέρδη της επιχείρησης.

Η Siemens ενσωματώνει το λογισμικό της IBM Watson IoT Business Unit, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης δεδομένων και assets στην πλατφόρμα ενέργειας και διαχείρισης βιωσιμότητας Navigator, που βασίζεται σε cloud. Ο συνδυασμός αυτός θα βοηθήσει να επωφεληθούν οι πελάτες εταιρικών ακινήτων με πολλούς τρόπους, όπως:

  • Ιδιοκτήτες ακινήτων που τα προορίζουν για επαγγελματική χρήση και οι διαχειριστές τους θα είναι πλέον σε θέση να αξιοποιήσουν εσωτερικά και εξωτερικά δεδομένα στην πλατφόρμα Navigator της Siemens, προκειμένου να συγκρίνουν τις επιδόσεις των κτηρίων και να κάνουν προβλέψεις για τους επιχειρησιακούς τους προϋπολογισμούς.
  • Τα εργαλεία αναλυτικής τεχνολογίας πρόβλεψης (Predictive analytics) μπορούν να εφαρμοστούν για την ανίχνευση και διάγνωση βλαβών, έτσι ώστε πιθανά ζητήματα να μπορούν να αντιμετωπιστούν προτού συμβεί οτιδήποτε.
  • Η λειτουργία αναγνώρισης κειμένου και η ανάλυση δεδομένων για την επικύρωση τιμολογίων μπορεί να εντοπίσει λάθη τιμολόγησης και να βελτιώσει την ποιότητα των πληροφοριών.
  • Εφαρμογές στο κινητό μπορούν να επιτρέψουν ενεργειακούς ελέγχους και τη δημιουργία εκθέσεων ελέγχου από οπουδήποτε.

«Από όλες τις λύσεις λογισμικού που διατίθενται στους ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων σήμερα, καμία δεν αξιοποιεί λύσεις βελτιστοποίησης εγκαταστάσεων από ένα φορέα παροχής υπηρεσιών, όπως η Siemens», εξήγησε ο Matthias Rebellius, Διευθύνων Σύμβουλος,  του τμήματος Building Technologies της Siemens. «Με τη διασύνδεση της πλατφόρμας μας Navigator με το λογισμικό της IBM, μπορούμε να φέρουμε κοντά την αποδεδειγμένη εμπειρία της Siemens στον τομέα της βελτιστοποίησης της ενέργειας και της απόδοσης των κτηρίων με τα συστήματα διαχείρισης ακινήτων και assets της IBM, για να δημιουργήσουμε έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό που θα βελτιώσει δραματικά την παραγωγικότητα των κτηρίων».

Η πλατφόρμα Navigator της Siemens παρέχει μια γκάμα υπηρεσιών που προσαρμόζονται αναλόγως των αναγκών και επιτρέπουν την παρακολούθηση και καταγραφή της απόδοσης του συστήματος του κτηρίου, την ενεργειακή ζήτηση και τον ενεργειακό εφοδιασμό, πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά σε ένα μόνο κτήριο, μια πανεπιστημιούπολη, ή ένα ολόκληρο χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

Με τις τεχνολογίες IoT της IBM ενσωματωμένες στη νέα πλατφόρμα Navigator, οι πελάτες θα βιώσουν μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή και θα επωφεληθούν από πιο προηγμένες ικανότητες ανάλυσης δεδομένων καθώς και την ικανότητα επεξεργασίας πιο αξιόπιστων συνόλων  δεδομένων από τα χαρτοφυλάκια ακινήτων τους. Η πλατφόρμα Navigator μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος διαχείρισης κτηρίου της Siemens Desigo CC και τεχνολογιών τρίτων. Η νέα λειτουργία Navigator θα παρουσιαστεί στο κοινό σε «πακέτα» υπηρεσιών για τα επόμενα χρόνια ξεκινώντας από φέτος, με κυκλοφορίες το Μάιο και τον Οκτώβριο.

«Συνδεδεμένα “πράγματα”» – τα πάντα, από νοσοκομειακές κλίνες, σιδηροδρομικές γραμμές, αυτοκίνητα, κτήρια και περισσότερα – παράγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων που μπορούν να αναλυθούν για να παρέχουν γρήγορες, πρακτικές πληροφορίες», δήλωσε ο Harriet Green, Γενικός Διευθυντής, Watson IoT, Education & Commerce, IBM. «Η Siemens και η IBM συνδυάζουν βαθιά γνώση των νέων αποδόσεων για εξυπνότερα κτήρια με τις εξελίξεις στο IoT, που βασίζεται στο cloud, προκειμένου να μεταμορφώσουν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και την κοινωνία».

«Η συνεργασία μας θα αποτελέσει ένα ισχυρό θεμέλιο για την ανάπτυξη ενός μεγαλύτερου οικοσυστήματος που θα στηρίξει άλλους παρόχους προκειμένου να φέρουν βελτιωμένη λειτουργικότητα και καινοτομίες στις υπηρεσίες και στις λύσεις που προσφέρουμε στους κοινούς πελάτες μας», δήλωσε ο Matthias Rebellius.

Η βιομηχανία ακινήτων επαγγελματικής χρήσης μόλις αρχίζει να «ξύνει» την επιφάνεια της προηγμένης ανάλυσης δεδομένων για την εξαγωγή συνεπών αποτελεσμάτων και για τη διευκόλυνση της λήψης αποφάσεων. Λειτουργικά έξοδα αντιπροσωπεύουν το 71 τοις εκατό του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας ενός κτηρίου [1] και τα ακίνητα είναι συχνά η δεύτερη μεγαλύτερη δαπάνη στη φορολογική δήλωση μεγάλων επιχειρήσεων και μεγάλων οργανισμών**. Ιδιοκτήτες και διαχειριστές κτηρίων μπορούν τώρα να αξιοποιήσουν λύσεις σε όλο τον κύκλο ζωής της ακίνητης περιουσίας τους για να προβλέψουν τις τάσεις της ενεργειακής απόδοσης και θέματα διαθεσιμότητας του εξοπλισμού εκ των προτέρων, έτσι ώστε η λειτουργία του κτηρίου να μπορεί να είναι όσο το δυνατό πιο αξιόπιστη, αποδοτική και βιώσιμη.

Η Siemens έχει κάνει περαιτέρω σημαντικές επενδύσεις στην Ψηφιοποίηση και έχει αναπτύξει την πλατφόρμα Sinalytics για προηγμένη ανάλυση δεδομένων και πρόβλεψης σε διάφορες επιχειρήσεις. Ο τομέας Building Technologies της Siemens συνδυάζει τη δυνατότητα ανάλυσης δεδομένων και τα εργαλεία λογισμικού της IBM για την επόμενη γενιά πλατφόρμας λογισμικού για τη διαχείριση της ενέργειας και τη βιωσιμότητα – τη Navigator, σε συνεργασία με τη Sinalytics.

[1] Gardner, Mark, The Builder’s Association, “Total Cost of Ownership,” February 1, 2013

** CB Richard Ellis, “Driving an Aggressive Occupancy Cost Reduction Program,” January 2009

Συνεργασία Siemens και IBM για λύσεις που βασίζονται στο cloud

 

 

(Visited 46 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: