Συνεργασία Meazon-EDP Distribuição στον τομέα του έξυπνου οδοφωτισμού & των έξυπνων πόλεων

Συνεργασία Meazon-EDP Distribuição στον τομέα του έξυπνου οδοφωτισμού & των έξυπνων πόλεων

Η EDP Distribuição και η Meazon θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη πιλοτικού ανοικτού συστήματος διαχείρισης οδοφωτισμού επόμενης γενιάς, που θα βασίζεται στην τεχνολογία της Meazon. Η EDP Distribuição είναι ο βασικός και μεγαλύτερος Διαχειριστής του Πορτογαλικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Διαχειρίζεται πάνω από το 90% του δικτύου οδοφωτισμού της Πορτογαλίας, που αντιστοιχεί σε περίπου 3 εκ. φωτιστικά. Ως εκ τούτου προκύπτει η ανάγκη ενός ανοικτού και κοστολογικά ανταγωνιστικού συστήματος διαχείρισης οδοφωτισμού που θα επιτρέπει την προμήθεια τμημάτων της λύσης από διαφορετικούς προμηθευτές, χωρίς να θυσιάζεται η διαλειτουργικότητα του συνολικού συστήματος ενώ θα παραμένει λειτουργικό και ασφαλές.

Η Meazon έχει ήδη αναπτύξει σύστημα διαχείρισης οδοφωτισμού που βασίζεται σε ανοικτά πρότυπα επικοινωνίας σε τοπικό επίπεδο όπως το Zigbee ενώ χρησιμοποιεί τις υποδομές κινητής τηλεφωνίας για επικοινωνία με το cloud προσδίδοντας στην λύση οικονομίες κλίμακος, ασφάλεια και εξασφαλισμένη ποιότητα υπηρεσίας σε αδειοδοτημένες συχνότητες, που διασφαλίζεται από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Eduardo Francisco, Energy Efficiency and Electric Mobility Project Manager της EDP Distribuição δήλωσε ότι «Η Meazon έχει ήδη αναπτύξει την δική της αρχιτεκτονική διαχείρισης οδοφωτισμού που αποτελείται από ελεγκτές και διαδικτυακές πύλες, βασιζόμενη σε ανοικτά standards, με την δυνατότητα απευθείας σύνδεσης στην δική μας πλατφόρμα διαχείρισης οδοφωτισμού…» ενώ σχετικά με τον σκοπό του έργου ανέφερε ότι «… Ο στόχος μας σε αυτό το έργο είναι η δημιουργία ενός συνόλου προδιαγραφών για ένα χρηστικό, ασφαλές και διαλειτουργικό τοπικό σύστημα διαχείρισης οδοφωτισμού που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως πρότυπο για την δημιουργία ενός οικοσυστήματος τεχνολογικών λύσεων έξυπνων πόλεων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meazon, Στέλιος Κουτρουμπίνας, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα διότι η EDP Distribuição, ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον καινοτόμους διαχειριστές δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και οδοφωτισμού του κόσμου εμπιστεύεται την Meazon για να αναπτύξει τεχνολογία διαχείρισης οδοφωτισμού επόμενης γενιάς» και επισημαίνει «Η συνεργασία αυτή υποδηλώνει την υπεροχή της τεχνολογίας της Meazon και την ανταγωνιστικότητά της σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβραβεύοντας την στρατηγική ανοικτών προτύπων και χρήσης της πλατφόρμας οδοφωτισμού ως βάσης για την παροχή υπηρεσιών έξυπνης πόλης».

Σχετικά με την Meazon

Η Meazon είναι πρωτοπόρος εταιρεία τεχνολογίας διαχείρισης και ψηφιοποίησης ενέργειας που παράγει καινοτόμα προϊόντα, λογισμικό και υπηρεσίες και απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά «έξυπνων» κτιρίων, «έξυπνων» πόλεων και ενεργειακών παρόχων. Η τεχνολογική υπεροχή των προϊόντων της Meazon εχει αναγνωρισθεί και βραβευθεί από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, ενώ συνεργάζεται με παγκόσμια ονόματα στον χώρο της ενέργειας. Η δραστηριότητά της είναι υψηλής προστιθέμενης αξίας και κυρίως εξαγωγική.

(Visited 120 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: