Συνεργασία Siemens με πανεπιστήμιο του Ανατ. Λονδίνου για μηδενικο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2030

Συνεργασία Siemens με πανεπιστήμιο του Ανατ. Λονδίνου για μηδενικο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2030
  • Η Siemens θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των εγκαταστάσεων, μειώνοντας αμέσως το 10% των εκπομπών άνθρακα του Πανεπιστημίου
  • Οι επόμενες φάσεις του έργου θα περιλαμβάνουν επί τόπου παραγωγή ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και εγκατάσταση υποδομών παραγωγής ΑΠΕ
  • Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα δημιουργηθεί κόμβος «πράσινης»καινοτομίας και ανάλογο εργαστήριο για διδασκαλία και έρευνα, εκθέτοντας τους φοιτητές στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες

Το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου (UEL) στο Ηνωμένο Βασίλειο σύναψε στρατηγική συνεργασία με τη Siemens για να επιτύχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2030. Η Siemens θα παρέχει λύσεις για μείωση της συνολικής χρήσης ενέργειας, για στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και για επιτόπου παραγωγή ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα στις πανεπιστημιουπόλεις του UEL στα Docklands του Λονδίνου και στο Stratford.

Επιπλέον της επίτευξης μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα για τις αστικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου έως το 2030, η συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση της ευημερίας των φοιτητών και του προσωπικού, στη συμπερίληψη μέσω δημιουργίας νέων ευκαιριών μάθησης, καθώς και στην υποστήριξη μιας κουλτούρας που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού κόσμου μέσω της ανάπτυξης της τεχνολογίας.

Το πλάνο για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα εστιάζει σε τέσσερις τομείς όσον αφορά τις πανεπιστημιουπόλεις του UEL: εισαγωγή ΑΠΕ και μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας, υποστήριξη της βιώσιμης επιχείρησης, αξιοποίηση δεδομένων ενέργειας σε πραγματικό χρόνο μέσω της δημιουργίας σχετικού εργαστηρίου, καθώς και  ανάδειξη  ταλέντων.

Η πρώτη φάση θα μειώσει αμέσως κατά 10% τις εκπομπές άνθρακα, καθώς και το λειτουργικό κόστος όλων των κτηρίων του UEL, με την εγκατάσταση φωτισμού LED και την αναβάθμιση του Συστήματος Διαχείρισης Κτηρίων (BMS). Μια δεύτερη ροή εργασίας θα επικεντρωθεί στον σχεδιασμό τεχνολογίας βιώσιμης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών συλλεκτών που βρίσκονται σε στέγες και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, των αντλιών θερμότητας εδάφους ή νερού που τροφοδοτούνται από το Ποταμό Τάμεση, καθώς και των λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

«Δεσμευόμαστε να γίνουμε εθνικός και παγκόσμιος ηγέτης στην απανθρακοποίηση,  λαμβάνοντας υπόψη τον οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο όλων όσων κάνουμε», δήλωσε σχετικά η Amanda Broderick, Αντιπρύτανης και Πρόεδρος στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου. «Με την τριπλή συνεργασία του πανεπιστημίου, της φοιτητικής κοινότητας και της βιομηχανίας, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να επιτύχουμε τη δέσμευσή μας για ένα περιβάλλον μάθησης με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα στο οποίο όλοι μπορούν να επιτύχουν. Η διαδικασία της ανθρακοποίησης θα δώσει στους φοιτητές μας την ευκαιρία να ηγηθούν στης βιωσιμότητας του αύριο, καθώς θα εκτεθούν στον πιο σύγχρονο τρόπο σκέψης και στην τελευταία τεχνολογία, θα καθοδηγηθούν και θα επωφεληθούν της εμπειρίας του κλάδου, ενώ θα αποκτήσουν και ζωτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.”

Σε δεύτερη φάση, η Siemens θα υποστηρίξει το UEL στη δημιουργία ενός κόμβου καινοτομίας για τοπικές επιχειρήσεις πράσινης ενέργειας, δίνοντας στους φοιτητές την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις  πιο σύγχρονες πράσινες τεχνολογίες στην πανεπιστημιούπολη. Οι φοιτητές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους μέσω καθοδήγησης και πρακτικής άσκησης στη Siemens. Μέσω της συνεργασίας τους, το UEL και η Siemens θα ενσωματώσουν τη βιωσιμότητα σε όλο το πρόγραμμα σπουδών, επιτρέποντας στους φοιτητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να επιτύχουν σε μια πράσινη οικονομία. Η συνεργασία διερευνά επίσης τη δημιουργία φοιτητικού εργαστηρίου που θα έχει στη διάθεσή του δεδομένα της πανεπιστημιούπολης στο πλαίσιο της διδασκαλίας και της έρευνας.

«Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου. Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε τους στρατηγικούς του στόχους με τεχνολογικές λύσεις, μέσω μιας συνεργασίας που αποσκοπεί σε μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα», δήλωσε ο Constantin Ginet, Global Head of Energy & Performance Services, Siemens Smart Infrastructure. «Πέραν της απανθρακοποίησης, η συγκεκριμένη συνεργασία καταδεικνύει τα πρόσθετα πλεονεκτήματα της χρήσης τεχνολογίας σε ένα τέτοιο ταξίδι, το οποίο μεταξύ άλλων θα εμπλουτιστεί από βελτιώσεις στη διδασκαλία και στη μάθηση, θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία  πανεπιστημιούπολης για φοιτητές και προσωπικό, ενώ θα προσφέρει και τη δυνατότητα δημιουργίας θετικού αντίκτυπου στην ευρύτερη κοινότητα».

Για την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Λονδίνου, το UEL και η Siemens θα διερευνήσουν επίσης τρόπους εισαγωγής ενεργειακών έργων τοπικής κλίμακας που θα έχουν άμεσα αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Siemens Smart Infrastructure είναι διαθέσιμες στο www.siemens.com/smartinfrastructure

 

 

(Visited 238 times, 1 visits today)

Advertisement

Γραφτείτε στο newsletter μας: