Βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από την “Οργάνωση Γη”

Βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από την “Οργάνωση Γη”

H “Οργάνωση Γη” προσκαλεί στο “Κέντρο της Γης” στα Βιωματικά της Προγράμματα που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη Φύση. Το “Κέντρο της Γης” αποτελεί ένα πρότυπο πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσα στον αστικό ιστό της Αττικής, δίπλα στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Α. Τρίτσης”, στο Ίλιον. Έχει βραβευτεί ως η καλύτερη πρωτοβουλία σύνδεσης του ανθρώπου με τη Φύση παγκοσμίως, από τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN)!

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Προσαρμοσμένα σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

  • Καλλιεργώ: εποχικά φυτά στο βιολογικό λαχανόκηπο με τρόπο διασκεδαστικό, παραδοσιακό, οικολογικό.
  • Ταξιδεύω: στο φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και την καθημερινότητα ενός αυθεντικού αγροκτήματος του 19ου αιώνα.
  • Κομποστοποιώ: από φυσικά υλικά, δημιουργώ οργανικό λίπασμα, μειώνω τον όγκο των απορριμάτων μου, βελτιώνω την ποιότητα και βιοποικιλότητα του εδάφους μου.
  • Παγκόσμιοι Στόχοι για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: κατανοώ τους στόχους και τους τρόπους με τους οποίους μπορώ να τους εντάξω στην καθημερινή μου ζωή μέσω ενός διαδραστικού επιδαπέδιου παιχνιδιού.
  • Η Φύση Το Χειμώνα: ανακαλύπτω πως η Φύση μεταμορφώνεται το χειμώνα στο υπαίθριο περιβαλλοντικό κέντρο βιωματικής εκπαίδευσης.
  • Food Waste: μαθαίνω για την υπεύθυνη κατανάλωση αλλά και για την αποφυγή της σπατάλης της τροφής σε όλα τα παραγωγικά στάδια μέσα από ένα πρωτότυπο θεατρικό παιχνίδι. (Μόνο για Νηπιαγωγείο)
(Visited 315 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: