Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: O πρώτος Δήμος της Π.Ε. Νοτίου Τομέα που ξεκινά δράση για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: O πρώτος Δήμος της Π.Ε. Νοτίου Τομέα που ξεκινά δράση για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους του τοπικού σχεδίου αλλά και απαιτήσεις και στόχους της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, προχωράει στη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών. Η δράση αυτή θα συμβάλλει στη μείωση των απορριμμάτων προς διάθεση στο ΧΥΤΑ και σε γενικότερη περιβαλλοντική και οικονομική ωφέλεια.

Ειδικότερα, η ΕΠΤΑ Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων ολοκλήρωσε μελέτη οργάνωσης και εφαρμογής της χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών σύμφωνα με την οποία η διάθεση των καφέ κάδων μπορεί να ξεκινήσει άμεσα το φθινόπωρο. Στους καφέ κάδους θα συλλέγονται υπολείμματα μαγειρεμένου φαγητού ή ωμών τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, ζυμαρικά, κλπ.). Το υλικό στη συνέχεια θα οδηγείται προς κομποστοποίηση και θα παράγεται εδαφοβελτιωτικό (κόμποστ) υψηλής ποιότητας, το οποίο θα αξιοποιηθεί από το Δήμο και τους δημότες ως λίπασμα σε πάρκα, κήπους και καλλιέργειες.

Σε πρώτη φάση η χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο Πανόραμα Βούλας, σε επιλεγμένες επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, υπεραγορές τροφίμων και στις λαϊκές αγορές. Πρόσθετα θα εφαρμοστεί πιλοτικά η οικιακή κομποστοποίηση στα Πηγαδάκια Βούλας. Στην δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα επεκταθεί ώστε να εξυπηρετηθεί το σύνολο του Δήμου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ο πρώτος Δήμος της Π.Ε. Νοτίου Τομέα που ξεκινά δράση χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών.

(Visited 231 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: