Υπολογιστής ενσωματωμένου άνθρακα και κατασκευαστικός κλάδος

Υπολογιστής ενσωματωμένου άνθρακα και κατασκευαστικός κλάδος

Δεν είναι μυστικό ότι ο κατασκευαστικός κλάδος είναι ένας από τους μεγαλύτερους συντελεστές εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Οι αριθμοί είναι εκπληκτικοί: Ο ενσωματωμένος άνθρακας αντιπροσωπεύει επί του παρόντος 11% ή περισσότερο των παγκόσμιων εκπομπών. Σε σύγκριση, αυτό είναι περισσότερο από πέντε φορές υψηλότερο από το 2% των παγκόσμιων εκπομπών που παράγονται από ολόκληρο τον κλάδο των αερομεταφορών.

Με κατασκευές νέων κτιρίων, που θα καταλαμβάνουν εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων  στον κόσμο μέχρι το 2060-σαν να προστίθεται κάθε 34 ημέρες στον πλανήτη έκταση ίση με τη Νέα Υόρκη, για τις επόμενες 4 δεκαετίες-, οι εκπομπές που συνδέονται με ενσωματωμένο άνθρακα θα ανεβαίνουν στα ύψη αν παραμείνουν ανεξέλεγκτες.

Είναι μια ώρα κρίσιμη για να αντιμετωπιστεί ένας από τους σημαντικότερους (και συχνά κρυμμένους) συντελεστές των εκπομπών άνθρακα: τα δομικά υλικά. Ευτυχώς, ο κλάδος των κατασκευών έχει τώρα έναν τρόπο να μετρήσει γρήγορα και με ακρίβεια τον αντίκτυπο αυτών των προϊόντων, χάρη στις συνεργατικές προσπάθειες των παρόχων τεχνολογίας και των οργανώσεων της βιομηχανίας.

Διαβάστε περισσότερα στο autodesk.com/redshift/embodied-carbon-calculator

(Visited 298 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: