Νέα μονάδα παραγωγής βιομεθανίου στη Γαλλία

Νέα μονάδα παραγωγής βιομεθανίου στη Γαλλία

Τον Απρίλιο του 2018, ο κατασκευαστής ενέργειας της Moers, ETW Energietechnik, εγκατέστησε το εργοστάσιο επεξεργασίας βιοαερίου στο Scherwiller της Γαλλίας, σε εργοστάσιο Rytec. Το εργοστάσιο βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία από τα μέσα Απριλίου.

Πρόκειται για ένα συμπαγές μοντέλο του συστήματος επεξεργασίας βιοαερίου ETW SmarCycle® PSA που αναπτύχθηκε από την ETW. Αυτό το μοντέλο, με χωρητικότητα επεξεργασίας 230 έως 385 κυβικών μέτρων βιοαερίου ανά ώρα, έχει αναπτυχθεί ειδικά για τη γαλλική αγορά.

«Η Γαλλία είναι σήμερα μια από τις σημαντικότερες αγορές για εργοστάσια βιομεθανίου στην Ευρώπη», εξηγεί ο Marco Weiss, Διευθύνων Σύμβουλος της ETW Energietechnik GmbH. Το βιομεθάνιο επί του παρόντος κερδίζει έδαφος. Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της ενέργειας θεωρούν ότι μέχρι το 2030 η Γαλλία θα μπορέσει να καλύψει το 1/3 των αναγκών σε φυσικό αέριο με βιομεθάνιο.

Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση, ωστόσο, είναι η εφαρμογή αποτελεσματικών και πρακτικά αποδεκτών τεχνολογιών επεξεργασίας. «Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε μια ισχυρή ζήτηση για συμπαγή φυτά στην κατηγορία απόδοσης έως περίπου 500 τυποποιημένα κυβικά μέτρα βιοαερίου ανά ώρα. Μαζί με το Γάλλο συνεργάτη μας GASEO, αποφασίσαμε να ενσωματώσουμε την τεχνολογία ETW SmartCycle®, η οποία έχει ήδη αποδειχθεί σε μεγαλύτερα συστήματα, σε μια συμπαγή, ευέλικτη και ενεργειακά αποδοτική μέθοδο», εξηγεί ο Marco Weiss. «Επιπλέον, αυτή η τεχνολογία θα μας επιτρέψει να εγκατασταθούμε σε πολλές άλλες αγορές με παρόμοιο αναπτυξιακό δυναμικό».

Ο συμπαγής σχεδιασμός μειώνει τις απαιτήσεις χώρου και τους χρόνους συναρμολόγησης στο εργοτάξιο.

Ευέλικτη λειτουργία και διαδικασία αυτό-αναγέννησης

Επιπλέον, η ευέλικτη λειτουργία της εγκατάστασης επιτρέπει στον χειριστή να προσαρμόζεται άμεσα στην παραγωγή βιοαερίου χωρίς να χρειάζεται να δεχτεί απώλειες στην ποιότητα του βιομεθανίου. Ο “έξυπνος” έλεγχος της διαδικασίας αντιδρά αυτόματα ακόμα και σε μεγάλες διακυμάνσεις ροής όγκου και σε μεταβαλλόμενες ποιότητες ακατέργαστου αερίου.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει απώλεια της απόδοσης ή της ποιότητας του παραγόμενου βιομεθανίου. Η αυτό-αναγεννητική διαδικασία επεξεργασίας ξηρού αερίου καθιερώνεται διαρκώς στον κλάδο του βιομηχανικού αερίου, από τη δεκαετία του ’80, λόγω της εξαιρετικά υψηλής διαθεσιμότητάς του. Με αυτήν την ιδιότητα, η διαδικασία προορίζεται για χρήση στη Γαλλία. “Αυτό είναι όπου η ποιότητα του βιοαερίου είναι λιγότερο προβλέψιμη, επειδή μεγάλες ποσότητες υπολειμμάτων και αποβλήτων καταλήγουν σε μονάδες βιοαερίου”, εξηγεί ο Δρ. Oliver Jende, Διευθυντής Πωλήσεων για μονάδες βιομεθανίου στην ETW.

«Ενώ σε άλλα συστήματα μπορεί να αναμένεται αυξημένος κίνδυνος απώλειας απόδοσης και διακοπής λειτουργίας των εγκαταστάσεων, λόγω της παρουσίας προσμείξεων στο βιοαέριο, μπορούμε να χειριστούμε αυτές τις συνθήκες με βάση την τεχνολογία μας ETW SmarCycle® PSA», προσθέτει ο Dr. Oliver Jende.

Χαμηλό κόστος κύκλου ζωής

Ένα υψηλού επιπέδου βιομηχανικό πρότυπο, συνδυαζόμενο με τα ειδικά πλεονεκτήματα της διαδικασίας ETW SmartCycle® PSA, όπως η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από όλες τις διεργασίες επεξεργασίας, έχει ως αποτέλεσμα το χαμηλότερο κόστος κύκλου ζωής όλων των διαδικασιών αναβάθμισης βιοαερίου που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

“Με περισσότερες από 150.000 ώρες λειτουργίας, τα συστήματα μας επεξεργασίας PPE, έχουν συνολική διαθεσιμότητα άνω του 99%”, καταλήγει ο Δρ Jende. Ο χειριστής των εγκαταστάσεων, Bernard Winterhalter, είναι επίσης αισιόδοξος για το μέλλον. Με την υποστήριξη της Rytec, εργάζεται εντατικά σε διάφορες μεθόδους επεξεργασίας από το 2016.

«Εκείνη την εποχή μάς έγινε γρήγορα σαφές ότι χρειαζόμασταν μια ξηρή διαδικασία – απλώς και μόνο λόγω του μειωμένου κόστους λειτουργίας σε σύγκριση με τις υγρές εναλλακτικές λύσεις. Ως εκ τούτου, μόνο οι μεμβράνες και οι τεχνολογίες PSA ήταν διαθέσιμες ως επιλογές», εξηγεί ο Winterhalter.

Ωστόσο, ήταν εξίσου σημαντικό για τον χειριστή να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους που προκαλούνται από πιθανές ακαθαρσίες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί τελικά να επιλέγει ελεύθερα τα υποστρώματά του. «Επομένως, η διαδικασία PSA μας έπεισε, όχι μόνο επειδή αναγεννάει συστηματικά, αλλά και επειδή το μοριακό κόσκινο, λόγω της πολύ μεγάλης μάζας του, είναι σημαντικά λιγότερο ευαίσθητο σε ακαθαρσίες.

Δεύτερο εργοστάσιο υπό κατασκευή

Επομένως, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ETW Energietechnik και η GASEO κατασκευάζουν σήμερα το δεύτερο εργοστάσιο για τη γαλλική αγορά, στο Arcis-sur-Aube, στο βορειοανατολικό γαλλικό τμήμα του Aube. Εδώ, η χωρητικότητα επεξεργασίας θα είναι 870 τυποποιημένα κυβικά μέτρα βιοαερίου ανά ώρα από μονάδα παραγωγής ζυμώσεως αποβλήτων. Η εγκατάσταση βιομεθανίου θα εγκατασταθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Η ETW Energietechnik / GASEO θα είναι παρούσα στο Expo Biogaz στο Στρασβούργο από τις 6 έως τις 7 Ιουνίου, στο περίπτερο F 19 Rytec GmbH, στο stand K24. Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να εγγραφεί για επίσκεψη στο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης.

Τον Απρίλιο του 2018, ο κατασκευαστής εργοστασίου αναβάθμισης βιοαερίου ETW Energietechnik, από τη Moers, εγκατέστησε την πρώτης της μονάδα επεξεργασίας βιοαερίου, στο Scherwiller της Γαλλίας.

Το προφίλ της εταιρείας

Η ETW Energietechnik GmbH αναπτύσσει και παράγει μονάδες παραγωγής ενέργειας στο Moers της Γερμανίας από το 1997. Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η κατασκευή και συντήρηση εγκαταστάσεων συνδυασμένης παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας (CHP) στην περιοχή, παραγωγής από 400 έως 4.600 kWel, καθώς και εργοστάσια αναβάθμισης υψηλής απόδοσης βιοαερίου που παράγουν καθαρό βιομεθάνιο από ακατέργαστο βιοαέριο χρησιμοποιώντας τεχνολογία PSA υψηλού επιπέδου.

Η εταιρεία είναι πάροχος ενιαίας εξυπηρέτησης: Από τη μεταφορά βιοαερίου στην τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο και την παροχή θερμότητας, η ETW φροντίζει επίσης για την κατασκευή, την ανάθεση και τη συντήρηση εγκαταστάσεων CHP και αναβάθμισης βιοαερίου.

Το πελατολόγιο της ETW Energietechnik GmbH περιλαμβάνει μεγάλους προμηθευτές ενέργειας, αγροτικά εργοστάσια, δήμους και βιομηχανικές επιχειρήσεις διαφόρων τύπων και μεγεθών, που αποδίδουν μεγάλη σημασία στην οικολογική και οικονομική παραγωγή ενέργειας.

Ένα από τα σημαντικότερα στρατηγικά σημεία είναι η εφαρμογή οικονομικών, βιώσιμων φυτικών εννοιών που σχεδιάζονται ξεχωριστά και προσαρμόζονται στις αντίστοιχες απαιτήσεις. Μια εξειδικευμένη ομάδα εξυπηρέτησης εξασφαλίζει τη λειτουργική αξιοπιστία και τη μέγιστη διαθεσιμότητα των εγκαταστάσεων. Η μεσαίου μεγέθους, οικογενειακή επιχείρηση απασχολεί προσωπικό 80 ατόμων και διοικείται από τον ιδρυτή της, Helmut Weiss και τους δύο γιους του, Marco και Carsten.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://etw-energie.de/home/

 

(Visited 93 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: