1ο Αειφόρος Πάρος Forum

1ο Αειφόρος Πάρος Forum

Το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015, θα πραγματοποιηθεί  ημερίδα με τίτλο “1ο Αειφόρος Πάρος Forum”, με γενικότερη θεματολογία «Αειφόρος Ανάπτυξη και Τουρισμός», στην αίθουσα του Αρχίλοχου στην Παροικιά Πάρου.

Την πρωτοβουλία της οργάνωσης λαμβάνουν για πρώτη φορά η Perantinos Travel and Tourism σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στόχος της ημερίδας, είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν και απασχολούν το νησί της Πάρου και να προτείνει λύσεις για την προστασία και αναβάθμιση  του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Παράλληλα, να αναπτύξει τον διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την κατάθεση προτάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση μιας πιο αειφόρου ανάπτυξης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Πάρου, κος Μάρκος Κωβαίος, ενώ τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει ο κος Χάρης Μαρτίνος, Σύμβουλος τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Ειδικές εισηγήσεις θα κάνουν αξιόλογοι ομιλητές με εμπειρία σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης, όπου και θα διατυπώσουν συμπεράσματα και προτάσεις για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος του νησιού της Πάρου.

Η ημερίδα θα καλύψει ενότητες όπως:

  • Η σημερινή πραγματικότητα της Πάρου: Γενικό πλαίσιο και προβληματισμοί
  • Βέλτιστες Πρακτικές για Αειφόρο Ανάπτυξη
  • Το στοίχημα της Αειφόρου Ανάπτυξης για την Πάρο: Συμπεράσματα και προτάσεις

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

Συνδιοργανωτές: Δήμος Πάρου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Yποστηρικτής:  Innovaros

Χορηγοί φιλοξενίας: Αρχίλοχος Πολιτιστικός Σύλλογος Πάρου, Hotel Argonauta, Hotel Argo, Hotel Oasis

Χορηγοί επικοινωνίας: Parosweb.com, paroslife, Parola, Ηχώ Fm, GlobalSustain, ΠΑΣΕΠΠΕ, oloigiaolous.gr, B2green, Building Green Magazine, energyworld

Χορηγός μεταφορών: Blue Star Ferries

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.aephoraparos.gr

(Visited 76 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: