Ολοκλήρωση 2ου ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΠΑΡΟΣ FORUM

Ολοκλήρωση 2ου ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΠΑΡΟΣ FORUM

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαίου 2016 στον πολιτιστικό σύλλογο Αρχίλοχος, τo 2ο Aειφόρος Πάρος Forum με θέμα “Καινοτομία, Αειφόρος Ανάπτυξη και Τουρισμός”.

Την διοργάνωση ανέλαβε με πρωτοβουλία το Perantinos Travel σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου και την Innovaros (Paros Innovation Group) με ένα κοινό όραμά: η αειφορία να αποτελέσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Πάρου.

Οι προκλήσεις είναι συγκεκριμένες: πώς θα εξελιχθεί το νησί της Πάρου στα επόμενα χρόνια, τι είδους τουρισμό προσελκύει και ποιες επιχειρηματικές δράσεις ενθαρρύνονται.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχοι της Ημερίδας ήταν:

-Να ευαισθητοποιήσει τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους τοπικούς φορείς της Πάρου για τα ζητήματα που τους απασχολούν – ή και για τους κινδύνους που τους απειλούν.
-Να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και να οδηγήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών.

Το 2ο Forum εστίασε στις εξής θεματικές:

1. Καινοτομία στον Τουρισμό, εισηγητής Χ. Μαρτίνος.
Η καινοτομία στον τουρισμό προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες τόσο σε όσους θέλουν να προβάλουν το νησί όσο και στους μελλοντικούς επισκέπτες, όπως μέσα από την τρισδιάστατη απεικόνιση του φυσικού και πολιτιστικού της πλούτου. Σε αντιδιαστολή προς τον παραδοσιακό μαζικό τουρισμό, οι επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους κρουαζιέρα ή να επιλέξουν τη μικρή και θεματική κρουαζιέρα. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο ποδηλατικός τουρισμός και η πεζοπορία, έχουν σημαντική προοπτική για την Πάρο.

2. Πιστοποίηση, εξασφάλιση ποιότητας και αειφορία, εισηγητής Π. Κακλαμάνος.
Η πιστοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων ενός τόπου (όπως και των ίδιων των προορισμών) επιβεβαιώνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο στον επισκέπτη-πελάτη πως αυτό που κάνουμε το κάνουμε καλά. Επιθυμία του επισκέπτη είναι να γνωρίσει τον τόπο εκ των έσω και να συνδιαλλαγεί με το αυθεντικό, όχι το τυποποιημένο.

3. Καινοτομία στη νεανική επιχειρηματικότητα και τοπική κοινωνία, εισηγητής Ι. Πούλιος.
Νέοι επαγγελματίες περιέγραψαν τις εμπειρίες τους: α) τη δική τους «διαδρομή προς την επιτυχία», και β) τη στήριξη την οποία είχαν καθώς και τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισαν από την τοπική κοινωνία. Το σύνολο των εμπειριών συνέβαλε στη δημιουργία μιας κοινής μεθοδολογίας για την ανάληψη τοπικών δράσεων στην Πάρο: με αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου και συγχρόνως με εφαρμογή των μεθόδων του σύγχρονου management και marketing.

Συv διοργανωτές: Δήμος Πάρου, Innovaros Paros Innovation Group
Φορείς υποστήριξης: Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου (ΚΔΕΠΑΠ), Φίλοι της Πάρου
Υποστηρικτές: Ένωση Ξενοδόχων Πάρου & Αντιπάρου, Μπαρμπαρής Ζαχαροπλαστείο
Χορηγοί Μεταφορών: Blue Star Ferries, Chaniotis Car & moto rental
Χορηγοί φιλοξενίας: Αρχίλοχος Πολιτιστικός Σύλλογος Πάρου, Hotel Argonauta, Londos Hotel, Hotel Argo, Hotel Oasis
Χορηγοί επικοινωνίας: Parosweb.com, Ηχώ FM, Paros Life, Parola, Παριανός Τύπος, Cyclades voice, GreekTravelPages (GTP), GlobalSustain, ΠΑΣΕΠΠΕ, Water & Waste, Traveldailynews, Building Green magazine, oloigiaolous.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sustainableparos.gr/

(Visited 59 times, 1 visits today)

Διαφήμιση

Γραφτείτε στο newsletter μας: